Kolarov poslao desnog beka Đenove u Partizan!

Partizan pronašao pojačanje u Đenovi! Ostaje da se vidi da li je u pitanju pozajmica ili transfer. . .  Ivan Lakićević stiže u Humsku 1.

Fudbal 13.06.2019 | 13:00
Kolarov poslao desnog beka Đenove u Partizan!
Partizan je veoma aktivan u ovom prelaznom roku!

Nakon što je Aleksandar Lutovac dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Partizanom, odnosno blizu je konačan dogovori i sa dvojicom crnogorskih fudbalera Perišom Pešukićem i Igorom Vujačićem, stiže još jedno pojačanje u Humsku...

Kako prenosi današnji "Sportski žurnal", crno-beli su naciljali Ivana Lakićevića (25) za mjesto kraj desne aut-linije, pošto će putovati sa novim klubom na pripreme na Zlatibor.

Lakićević je fudbaler Đenove, za koju doduše prošle godine nije odigrao ni minut u Seriji A, a ime je stekao igrajući tri godine za Vojvodinu, prije toga i za Donji Srem, dok je prošao kroz mlađe kategorije Crvene zvezde.

"Žurnal" prenosi da je ostalo samo da se definiše da li će u narednih godinu dana Lakićević igrati kao pozajmljeni fudbaler "grifona" - ili će ga Partizan odmah otkupiti.

S obzirom na to da je i Periša Pešukić primarno desni bek, odnosno da crno-bijeli u timu imaju i Nemanju R. Miletića i Miroslava Vulićevića na toj poziciji, jasno je da bi Ivan Lakićević bio četvrti fudbaler na tom dijelu terena, što verovatno znači i neke rastanke.

Odnosno, možda je ideja Sava Miloševića da Nemanja R. Miletić bude potpuno prekomandovan za "srce odbrane", iako je od njegovog dolaska igrao samo beka.

"Mogli", kako glasi nadimak Ivana Lakićevića, ima ozbiljno iskustvo na superligaškim terenima pošto je odigrao čak 172 utakmice u dresu Vojvodine i Donjeg Srema, ali svakako brine podatak što je bio bez takmičarskog fudbala godinu dana.

Još jedan posao na sklapanju mozaika za narednu sezonu je završen. Partizan je dogovorio saradnju i sa drugim desnim bekom u osvit letnjeg prelaznog roka. Posle Periše Pešukića iz podgoričke Budućnosti, stiže u Humsku 1 i fudbaler iz – Kalča.

Reč je o Ivanu Lakićeviću, pod ugovorom sa Đenovom, koji je utanačio uslove saradnje sa osvajačem Kupa Srbije i preostalo je samo da se precizira da li u Beograd dolazi kao pozajmljen igrač italijanskog kluba ili će crno-beli otkupiti njegov ugovor. U oba varijante, uverava Sportski žurnal, nema prepreka da se 25-godišnji defanzivac već u subotu, na zvaničnom početku priprema, javi treneru Savi Miloševiću, a potom sa ekipom otputuje na Zlatibor, prvoj lokaciji u nameri da se brusi forma pred početak evropskih kvalifikacija.

Posao oko Lakićevića završio je Nikola Kolarov, rođeni brat kapitena srpske reprezentacije, Aleksandra. Prethodnih meseci pojavljivao se često na stadionu poviše Autokomande, gledao utakmice, snimao potencijal crno-belih, u dobrim je odnosima sa aktuelnim čelnicima i otuda dogovor koji podrazumeva da njegov klijent zaigra na Topčiderskom brdu. Jedini potencijalni problem je taj što Ivan Lakićević od odlaska u Đenovu minulog leta nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu u Seriji A ili Kupu Italije, pa će mu biti potrebno vremena da uhvati ritam sa ostatkom crno-bele ekipe.

Planirano je da se do kraja prelaznog roka u inostranstvo otisne Nemanja R. Miletić, a onda bi se za mesto kraj aut linije borili Pešukić i Lakićević, bivši rvotimac Donjeg Srema, kasnije kapiten Vojvodine, uz napomenu da Partizan na raspolaganju ima i iskusnog Miroslava Vulićevića, pod ugovorom do poslednjeg dana 2019. godine.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar