Исланд брендира воду из чесме

Како би смањио количину пластичног отпада, Исланд је покренуо нову кампању у склопу које је брендирао воду из чесме.

Свијет 13.06.2019 | 08:41
Исланд брендира воду из чесме
Исландски бренд Кранаватн (што у преводу значи вода из чесме) ће од средине јуна бити дио понуде на аеродромима, у баровима и хотелима, а све у циљу промовисања туризма без пластичног отпада.

Туристички одбор Исланда охрабрује туристе да се пријаве на Кранаватн изазов онлине гдје могу добити ваучер за ново лускузно пиће, који могу искористити у свим мјестима на којима буду одсјели.

Разлог ове кампање јесте истраживање у којем је учествовало 16.000 туриста. Чак 68 одсто њих је рекло да, иако пију воду из чесме кући, на путовањима обично пију флаширану воду јер не вјерују у квалитет воде у земљи у коју путују. 

Ово је навело људе из туристичког одбора да покрену ову кампању, иако је вода на Исланду међу најбољим на свијету јер се 98 посто питке воде уопште не третира хемијски.

Туристички одбор Исланда је изразио наду да ће ово пиће врхунског квалитета, стварано хиљадама година у глечерима Исланда и филтрирано кроз најбоља поља лаве, помоћи смањењу кориштења пластичних боца.

Напомињу да 80 посто пластичних боца заврши на депонијама или у океанима, док се само 20 посто пластичних боца рециклира.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар