Слика Паићеве на Петој авенији

Захваљујући пријатељици из Холандије, рад академске сликарке Жељке Паић са адресом у Бањалуци недавно је био изложен на догађају "Ан Евенинг оф Арт" у њујоршком дизајнерском студију "Цлодагх Десигн Студио", који је један од чланова Хуманитарне организације "Тхе Тхорн Трее Пројецт".

Република Српска 13.06.2019 | 07:29
Слика Паићеве на Петој авенији
Како Паићева признаје, није ни знала за овај догађај, али је њена пријатељица препоручила слику организаторима и она се без проблема нашла у кругу 50 умјетника излагача. У питању је дјело под називом "Wиндоw ИИИ", за чије излагање у Њујорку Паићева није имала никакве трошкове, а донирала ју је за помоћ дјеци у Кенији.

"Задовољна сам како моје слике пролазе на америчком тржишту, које је и најјаче на свијету. Истина је да је много конкуренције, али добра слика и гвоздена врата отвара. Имала сам позитивно искуство и с европским тржиштем, посебно с колекционарима у Њемачкој", каже Паићева за "Независне".

Генерално, слике Паићеве, које одишу умјетничким, али и архитектонским талентом, углавном купују колекционари из Америке, а како сама напомиње њен стил добро пролази у Америци. Занимљиво је да се поменути студио у којем је рад био изложен налази у чувеној Петој авенији.

Пред њом је још један значајан пројекат - изложба у Амстердаму, на "Амстердам Интернатионал Арт Фаиру", која ће бити одржана 30. августа, гдје ће и лично присуствовати.

"Послије изложбе у Лондону (2017), прихватила сам позив да излажем у Амстердаму на 'Амстердам Интернатионал Арт Фаиру'. Велико је интересовање за моју умјетност и у Азији, добијала сам понуде за сарадњу с галеријама у Хонг Конгу и Токију. Вјерујем да ће се и у том правцу отворити нови хоризонти", казала је Паићева.

Додаје да је посебно испуњава што је прича у Њујорку била хуманитарног карактера, а двије своје слике донирала је и на хуманитарној изложби у фебруару у Дому омладине у Бањалуци.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар