Slika Paićeve na Petoj aveniji

Zahvaljujući prijateljici iz Holandije, rad akademske slikarke Željke Paić sa adresom u Banjaluci nedavno je bio izložen na događaju "An Evening of Art" u njujorškom dizajnerskom studiju "Clodagh Design Studio", koji je jedan od članova Humanitarne organizacije "The Thorn Tree Project".

Republika Srpska 13.06.2019 | 07:29
Slika Paićeve na Petoj aveniji
Kako Paićeva priznaje, nije ni znala za ovaj događaj, ali je njena prijateljica preporučila sliku organizatorima i ona se bez problema našla u krugu 50 umjetnika izlagača. U pitanju je djelo pod nazivom "Window III", za čije izlaganje u Njujorku Paićeva nije imala nikakve troškove, a donirala ju je za pomoć djeci u Keniji.

"Zadovoljna sam kako moje slike prolaze na američkom tržištu, koje je i najjače na svijetu. Istina je da je mnogo konkurencije, ali dobra slika i gvozdena vrata otvara. Imala sam pozitivno iskustvo i s evropskim tržištem, posebno s kolekcionarima u Njemačkoj", kaže Paićeva za "Nezavisne".

Generalno, slike Paićeve, koje odišu umjetničkim, ali i arhitektonskim talentom, uglavnom kupuju kolekcionari iz Amerike, a kako sama napominje njen stil dobro prolazi u Americi. Zanimljivo je da se pomenuti studio u kojem je rad bio izložen nalazi u čuvenoj Petoj aveniji.

Pred njom je još jedan značajan projekat - izložba u Amsterdamu, na "Amsterdam International Art Fairu", koja će biti održana 30. avgusta, gdje će i lično prisustvovati.

"Poslije izložbe u Londonu (2017), prihvatila sam poziv da izlažem u Amsterdamu na 'Amsterdam International Art Fairu'. Veliko je interesovanje za moju umjetnost i u Aziji, dobijala sam ponude za saradnju s galerijama u Hong Kongu i Tokiju. Vjerujem da će se i u tom pravcu otvoriti novi horizonti", kazala je Paićeva.

Dodaje da je posebno ispunjava što je priča u Njujorku bila humanitarnog karaktera, a dvije svoje slike donirala je i na humanitarnoj izložbi u februaru u Domu omladine u Banjaluci.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar