13 милиона евра за аутопут кроз РС

Савјет министара БиХ на данашњој телефонској сједници утврдило је приједлог Уговора о гранту (Коридор Вц у РС – Дио л) између Босне и Херцеговине и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) који се односи на инвестициони грант из програма Европски заједнички фонд за Западни Балкан.

Босна и Херцеговина 12.06.2019 | 22:02
13 милиона евра за аутопут кроз РС
Закључено је да Министарство финансија и трезора БиХ приједлог Уговора достави Предсједништву БиХ у даљњу процедуру, уз приједлог да се за потписника уговора одреди министар финансија и трезора БиХ.

Грант од 12.900.000 евра биће алоциран на Републику Српску – ЈП Аутопутеви Републике Српске у сврху подршке финансирању изградње двију петљи на аутопуту у Јоховцу (Товира) и Руданки (Костајница), те дионице аутопута дужине 6,1 км између ових петљи, као и прилазног пута с двјема тракама у дужини око једног километра за повезивање са постојећом магистралном цестом, укључујући прелаз преко ријеке Босне.

У сврху реализације наведеног пројекта ЕБРД је са ЈП Аутопутеви Републике Српске као зајмопримцем, односно пројектним ентитетом закључио Уговор о зајму 27. 12. 2017. године на износ 70.000.000 евра. На основу закљученог Уговора о зајму, Банка је са Босном и Херцеговином као даваоцем гаранције, односно примаоцем гранта закључила Уговор о гаранцији 5. 1. 2018. године.

(Бизнис.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

13.06.2019 07:30

То Интегралу само за враћање старих дугова и пинку за политичаре...ускоро ће додатни радови, препројектовање итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Багра РС

13.06.2019 14:24

ТО ЈЕ ДОВОЉНО ДА ДОДИК СТАНКОВИЋ БЕЛА ЧИЗМИЦА ТЕГЕЛТИЈА И ОСТАЛА МАФИЈА ДА ОСВЈЕЖЕ СВОЈЕ РАЧУНЕ КОЈИ СЕ У МИЛИЈАРДАМА МЈЕРЕ А НАРОД ГЛАДУЈЕ НА СВАКОЈ ДИОНИЦИ АУТОПУТА ОПРАЛИ И ПОКРАЛИ ВИШЕ СТОТИНА МИЛИОНА ЗА ЛИЈЕКОВЕ СЕБИ И СВОИМА ДАБОГДА ДАЛИ ЗА ДРУГО ИМ НЕТРЕБАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ