ПОТВРЂЕНО: Гризман у Барселони!

Газда Атлетика отклонио недоумице!

Фудбал 12.06.2019 | 21:58
ПОТВРЂЕНО: Гризман у Барселони!
Хоће – неће, хоће – неће, хоће... Дефинитивно хоће!

Антоан Гризман је сигурно појачање Барселоне, потврдио је већински власник и генерални директор мадридског Атлетика, Мигел Ангел Хил Марин.  

Високи функционер Јорганџије је решио све неодумице око Гризманов будућности следећим речима:

„Јасно је где ће Гизман играти следеће сезоне. У Барселони. Знали смо то још у марту“, прескеао је син Хесуса Хила све спекулације око будућности француског голгетера.

Подсетимо, још прошлог лета је Гризман имао договорен трансфер у Барселону, али се у последњем тренутку предомислио на наговор клупских челника, тренера Симеонеа и саиграча. Замољен је да остане како би Атлетико још једном напао трофеј Лиге шампиона чије се финале играло на његовом стадиону. Међутим, није тада остао само из љубави. Потписао је нови уговор са драстичном повишицом плате на скоро 25.000.000 евра по сезони, али је инсистирао да остане фиксна откупна клаузула од 120.000.000 евра што је био јасан сигнал да не види своју будућност искључиво у Атлетику и спречио је клуб да га блиндира неком недодирљивом клаузулом.

Када је Атлетико испао од Јувентуса у Лиги шампиона, опет је успоставио контакте са Барселоном и решио да и дефинитивно стави тачку на каријеру у Мадриду. Барса је пристала да плати клаузулу која износи 120.000.000 евра. Али терк од 1. јула. До тада је 200.000.000 евра. Зато се све отегло и чека се почетак следећег месеца да Барса званично промовише Гризмана.

Последњих недеља се шушкало да Меси и лидери свлачионице нису одушевљени Гризмановим доласком, да су тражили од клуба повратак Нејмара пре доласка Гризмана, помињало се и интересовање Пари Сен Жермена, али сада је стављена тачка на све спекулације.

Гризман ће од 1. јула постати члан Барселоне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар