Тринкјери: Није то до дворане, то је до Партизана!

Упитан за то да ли је у животу водио утакмицу у сличној атмосфери, уз запаљене бакље и дим у иначе врелој и спарној дворани, тренер црно-белих је рекао. . .

Кошарка 12.06.2019 | 22:17
Тринкјери: Није то до дворане, то је до Партизана!
"Није крај пре последњег шута", рекао је Андреа Тринкјери после драматичне победе у другој утакмици финалне серије плеј-офа за кошаркаше, још мокар од паклене атмосфере у "Пиониру".

Минут-два раније, Раде Загорац после шест промашаја у шуту за три, погодио је седми покушај на "минус 2" и, након што је пројектил Билија Берона са пола терена уз звук сирене завршио на обручу, донео Партизану злата вредну победу после које је резултат пред трећи меч у суботу нерешен – 1:1.

"Имали смо нешто друго у плану, али су они позвали контра тајм-аут, јер су препознали акцију. Зато смо морали да мењамо, Раде је висок и на то сам рачунао, велики је у односу на бекове", прокоментарисао је Италијан, упитан за то да ли је Загорац био његов први избор током припреме акције на 70:72.

Касније. на конференцији за медије после одржаног састанка у свлачионици, Тринкјери је поново прокоментарисао избор за последњи шут.

"Раде је био катастрофалан, ја знам, он зна, играчи знају. Навијачи су били агресивни према њему. То ми се не свидја. Одредио сам специјал, имам поверења у Радета. Он има таленат, има висину. Зна он да је био лош, али је имао мотивацију, зато сам прозвао његов број".

До краја друге утакмице, одигране пред Партизановом публиком, било је свега три секунде.

Загорац је извео бочни аут, кренуо ка рекету, па променио кретњу и преко руке Берона - који је заиста одиграо добру одбрану и омео ривала колико је могао - погодио најважнији кош ове сезоне.

На питање о томе шта је пресудило, Тринкјери је рекао...

"Пуно боље играли прву утакмицу, данас смо стали у трећој четвртини, умор, нешто није ни ишло, ово смо извукли зубима, ноктима…"

Упитан за то да ли је у животу водио утакмицу у сличној атмосфери, уз запаљене бакље и дим у иначе врелој и спарној дворани, тренер црно-белих је рекао...

"Није то ствар дворане, то је ствар екипе коју тренирам, а то је Партизан".

Трећа утакмица пред навијачима црвено-белих заказана је за суботу у 18 часова, а већ сада је познато да ће бити четвртог меча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар