Загорац тројком срушио Звезду за 1-1 у серији!

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду са 73:72, у другом мечу финала Суперлиге Србије.  Раде Загорац тројком вратио финале на почетак! Партизанов шутер три секунде пре краја погодио тројку за победу - своју прву на утакмици! Сада је нерешено у серији за титулу, Партизан - Звезда 1:1! Загорац као Ђорђевић! Партизан изједначио! Црно-бели славили после драматичне завршнице – 73:72.

Кошарка 12.06.2019 | 21:33
Загорац тројком срушио Звезду за 1-1 у серији!
Херој црно-белих био је Раде Загорац, који је на три секунд до краја погодио тројку за коначних 73:72. Берон је шутирао са пола терена и није успео да погоди.

Трећа утакмица финала игра се у суботу од 18 часова, а домаћин ће бити актуелни шампион Србије.

Најефикаснији у победничком саставу био је Маркус Пејџ са 19 поена, а Загорац је пре шута за победу имао 0/6 за три, а онда је погодио најважнији у сезони.

Поражени тим предводио је Мохамед Фаје са 14, Давидовац је имао 11, Берон десет, а Ристић девет поена.

Екипа су лоше ушле у утакмицу и могло је да се претпостави у ком смеру ће отићи меч. Црно и црвено-бели мучили су се у шуту с поља, а прва тројка виђена је тек у осамнаестом минуту.

Домаћи кошаркаши ношени сјајном енергијом с трибина боље су финиширали прву четвртину, после које су имали плус осам, 17:9.

Изабраници Милана Томића боље су отворили другу деоницу, међутим Партизан је брзо узвратио и после тројке Маркуса Пејџа дошли су до максмиланих +10, 32:22.

Иначе, до 18. минута тимови су шутирали укупно 0/20 за три поена. Тада се утакмица мало отворила, кренули су да да се погађају шутеви и прво полувреме завршено је резултатом 36:29 за Партизан.

На почетку треће четвртине гости су заиграли много боље. Говор тела им је био другачији у односу на први период игре и резултат на семафору брзо се променио. Црно-бели нису могли ништа да погоде и Звезда је брзо дошла до предности.

Њу су успели да одрже до краја треће деонице, 59:63. У последњој четвртини играло се кош за кош и углавном су црвено-бели били у предности. Сјајно је играо Мо Фаје, који је на три минута до краја донео Звезди великих +7, 61:68.

Међутим, од тог тренутка креће серија Партизана предовђена Маркусом Пејџом. Американац погађа неколико важних шутева, а кошем Загорца резултат је био нерешен 68:68. До краја било остало 66 секунди.

Оџо је погодио два важна слободна бацања, потом је Никола Јанковић погодио уз фаул, али је промашио с линије за пенала. На 28 секунди до краја резултат је био 70:70.

Уследио је напад Звезде у којем је Човић промашио полагање, али је ту био Фаје, који је погодио за +2, 70:72. На семафору је било још осам секунди до краја. После два тајм-аута, лопта је дошла у руке Загорца, који је погодио за победу, 73:72.

Велика драма, велика врућина у "Пиониру" и велика победа Партизана!

Раде Загорац шутирао је јако лоше 40 минута (0/6 за три), а три секунде пре краја је преузео одговорност и убацио тројку за победу и изједначење у финалној серији. Тако је вратио серију на почетак, после почетног тријумфа браниоца титуле.

Партизан - Црвена звезда 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

Изборио се Загорац са својим лошим наступом до тог тренутка, као што је и Партизан нашао начин да остане у игри у свом тешком моменту, јер је Мохамед Фаје три минута пре краја поставио Звездиних "плус 7" (61:68).

Најрасположенији играч црно-белих, Маркус Пејџ, погодио је тада тројку којом је одржао наду домаћих, а онда је заједно са Николом Јанковићем казнио Звездине грешке у нападу (Човић, па Берон) и увео меч у драматичан финиш (68:68, у претпоследњем минуту).

Пола минута пре краја, Никола Јанковић имао је слободно бацање за вођство црно-белих, али га је промашио, после чега је Фаје донео Звезди предност поготком после офанзивног скока, шест секунди пре краја.

Тих шест секунди делиле су Сенегалца од титуле хероја овог дербија, а онда је Тринкијери на тајм-ауту "нацртао" акцију за Загорца, који је добио лопту од Новице Величковића и три секунде пре краја решио још један узбудљив дерби!

Сада је 1:1, а наредни меч финала биће одигран у суботу, на Звездином терену. Отежавајући фактор за црвено-беле биће повреда Огњена Добрића, који је крајем треће четвртине незгодно доскочио и због бола у скочном зглобу није могао да се врати на паркет до краја меча.

У врелини Пионира боље се снашао - Партизан! Црно-бели су добили дерби пун успона и падова резултатом (73:72)  и на тај начин су успели да изједначе на 1:1 у финалној серији! Све  се решавало у последњој деоници. Била је то утакмица са мањим бројем обртаја у односу на први дуел, а то је више пријало Партизану који  је пре свега  добром одбраном дошао до велике победе. Кључни детаљ десио се три секунде пре краја када је Загорац са осам метара, у стилу Александра Ђорђевића, погодио дно мрежице и донео црно-белима тријумф. 

Пејџ и Величковић  су држали црно-беле у игри тројкама, али је погађао и Давидовац са друге стране. Фаје  је био одличан са линије за слободна бацања и у скоку, а Пејџ је наставио да погађа са дистанце. На уласку у последњи минут после поена Загорца било је нерешено 68:68. Атмосфера на врхунцу као и неизвесност. Оџо је потом погодио два слободна бацања за предност Звезде, а онда Никола Јанковић на другој страни дао погодак уз слободно бацање.

Уследио је напад Звезде, Човић је промашио, а Фаје скочио у нападу и погодио из одбојке на седам секунди пре краја. Партизан је  имао напад за победу, а Раде Загорац је погодио за ерупцију одушевљења! До тада најслабији актер меча израстао је у великог јунака. Био је то седми покушај Загорца ван линије 6,75. Претходних шест је промашио. Међутим, погодио је када је било битно. 

Негативно за Звезду из овог меча је што се Огњен Добрић повредио на крају треће деонице и питање је колико је та повреда зглоба озбиљна, али није деловало добро.

И једни и други су добро  отворили меч испод коша, а лоше у шуту споља. Прве две тројке је промашио Николићза домаће, надовезао се и Маринковић са два промашаја, а Фаје и Давидовац када је Звезда у питању, што је било дијаметрално супротно свему што смо гледали у првој утакмици финала када су тројке прштале од самог старта на све стране.

То се одразило и на резултат, играло се на  мали број поена,  а овога пута су оба тима долазила до њих највише продорима и игром испод коша. Колико су тројке заказале говори податак да је Партизан меч отворио са 0/8 за три, а Звезда 0/6.

Партизан  је био тај који је задао први ударац. Из тако споријег ритма, црно-бели су дошли до прве веће  предности од 14:7 при крају прве  деонице. Играо је тим Андрее Тринкијерија с бољом енергијом и у првих 10  минута је дозволио Звезди да убаци само девет  поена. После онаквог шутерског решетања, у првих 10 минута овог дуела није виђена ниједна тројка, а шутнули су укупно 14 пута!

Црно-белима је овакав  ритам више пријао од прве утакмице, међутим нису успели да искористе налет и да се одлепе на неку већу разлику. То су ипак успели да ураде када је Пејџ дао тројку (10 разлике) на три минута пре краја полувремена.Иначе, била је то прва тројка на мечу после 20 промашаја (по 10 за оба тима).

Црно-бели су после 20 минута имали 36:29 пре свега захваљујући доброј одбрани,али у односу на то како се меч кретао сигурно нису били презадовољни залихом. И то је Звезда сигурно хтела да искористи. Дала је само 29 поена за полувреме, а имала је активан резултат.

Звезда је то осетила и после разговора у свлачионици изашла концентрисано на паркет.  У комбинацији са промашајима црно-белих, у чему је предњачио Загорац, брзо смо ушли у егал.  Са тројком Берона црвено-бели су прешли у предност на пет минута до краја треће деонице.

Како је време одмицало Звезда је преузимала примат,а тројком Човића црвено-бели су повели шест разлике. На уласку у последњу  четвртину било је четири разлике за Звезду.

То је гарантовало неизвесну завршницу… Коју је одлучио Раде Загорац. 

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

Дворана: Александар Николић

Гледалаца: 5000

Судије Белошевић, Јурас, Обркнежевић

Партизан: Н. Јанковић 13 (10 ск), Пејџ 19 (4/8 за три), Пушица, Маринковић 6, Јарамаз 4, Величковић 9 (7 ск), Танасковић, Загорац 5 (1/7 за три), Ренфро 7 (6 ск), С. Јанковић 5, Гагић 2, Николић 3.

Звезда: Човић 9, Кешељ, Давидовац 11, Ненадић, Лазић 2, Фаје 14, Берон 10, Добрић 3, Ристић 9, Симанић 3, Риверс 4, Оџо 7 (7 ск).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар