Челси дефинитивно без појачања!

Лампарду клупа да гурне клинце у ватру! Плавци немају много избора. . .

Фудбал 13.06.2019 | 09:03
Челси дефинитивно без појачања!
Надали су се на Стамфорд Бриџу да ће Суд за арбитражу у спорту бити молистив или да ће им бар дозволити да овог лета доведу све што им треба како би спремни дочекали одслужење казне, али молитве им неће бити услишени. Суд у Лозани данас наиме почиње да решава 18 случајева по којима ће поступати овог лета, а пресуде ће на ред доћи тек 14. августа када ће у Премијер лиги прелазни рок већ бити завршен.

У преводу: Челси овог лета неће моћи да региструје нове играче што ће према наводима острвских медија утицати и на одлуку клуба о наследнику Мауриција Сарија на место шефа струке. Следеће сезоне, јасно је сада, Плавци неће имати највише амбиције што значи да ће клуб морати барем донекле да се узда у млађе снаге, на играче који су играли по позајмицама.

Какве то везе има са тренерима? Па, тешко је поверовати да ће Макс Алегри пристати да ради у таквим условима, а питање је и да ли би Вулверхемптонов Нуњо Еспирито Санто, који се такође као могуће решење за клупу Плаваца. Сазнање да Челси током лета сигурно неће моћи да доводе нове играче – а можда ни током зиме, јер суспензија траје два прелазна рока мада се у Лондону надају да ће казна бити ублажена – нагнала је управу клуба да размисли и о јефтинијим и дугорочнијим решењима.

О Френку Лампарду тачније. Ове сезоне је мимо свих очекивања гурао Дерби до финала плеј-офа за пласман у Премијер лигу (ту је Астон Вила била боља) приде лансиравши неколико младих играча, рачунајући ту и везисту Мејсона Маунта (20) и дефанзивца Фикаја Томорија (21), Челсијеве играче који су прошле сезоне били на позајмици у табору Овнова. Поред њих, шансу би могли да добију и 19-годишњи леви бек Рис Џејмс (био на позајмици у Вигану), те Тами Абрахам (21), који је постигао 26 голова на позајмици у Астон Вили.

Повољна околност за Лампарда је и што је у његовом стручном штабу и Џоди Морис, који је пре тога пет година радио у Челсијевој омладинској школи.

Први предуслов је наравно да Маурицио Сари коначно пређе у Јувентус. Задатак Фалија Рамаданија је да утаначи висину обештећења, шушка се да би Челси био задовољан са око 6.000.000 евра. Опција је и да се за ту суму спусти цена са још неплаћене позајмице Гонзала Игуаина.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар