Čelsi definitivno bez pojačanja!

Lampardu klupa da gurne klince u vatru! Plavci nemaju mnogo izbora. . .

Fudbal 13.06.2019 | 09:03
Čelsi definitivno bez pojačanja!
Nadali su se na Stamford Bridžu da će Sud za arbitražu u sportu biti molistiv ili da će im bar dozvoliti da ovog leta dovedu sve što im treba kako bi spremni dočekali odsluženje kazne, ali molitve im neće biti uslišeni. Sud u Lozani danas naime počinje da rešava 18 slučajeva po kojima će postupati ovog leta, a presude će na red doći tek 14. avgusta kada će u Premijer ligi prelazni rok već biti završen.

U prevodu: Čelsi ovog leta neće moći da registruje nove igrače što će prema navodima ostrvskih medija uticati i na odluku kluba o nasledniku Mauricija Sarija na mesto šefa struke. Sledeće sezone, jasno je sada, Plavci neće imati najviše ambicije što znači da će klub morati barem donekle da se uzda u mlađe snage, na igrače koji su igrali po pozajmicama.

Kakve to veze ima sa trenerima? Pa, teško je poverovati da će Maks Alegri pristati da radi u takvim uslovima, a pitanje je i da li bi Vulverhemptonov Nunjo Espirito Santo, koji se takođe kao moguće rešenje za klupu Plavaca. Saznanje da Čelsi tokom leta sigurno neće moći da dovode nove igrače – a možda ni tokom zime, jer suspenzija traje dva prelazna roka mada se u Londonu nadaju da će kazna biti ublažena – nagnala je upravu kluba da razmisli i o jeftinijim i dugoročnijim rešenjima.

O Frenku Lampardu tačnije. Ove sezone je mimo svih očekivanja gurao Derbi do finala plej-ofa za plasman u Premijer ligu (tu je Aston Vila bila bolja) pride lansiravši nekoliko mladih igrača, računajući tu i vezistu Mejsona Maunta (20) i defanzivca Fikaja Tomorija (21), Čelsijeve igrače koji su prošle sezone bili na pozajmici u taboru Ovnova. Pored njih, šansu bi mogli da dobiju i 19-godišnji levi bek Ris Džejms (bio na pozajmici u Viganu), te Tami Abraham (21), koji je postigao 26 golova na pozajmici u Aston Vili.

Povoljna okolnost za Lamparda je i što je u njegovom stručnom štabu i Džodi Moris, koji je pre toga pet godina radio u Čelsijevoj omladinskoj školi.

Prvi preduslov je naravno da Mauricio Sari konačno pređe u Juventus. Zadatak Falija Ramadanija je da utanači visinu obeštećenja, šuška se da bi Čelsi bio zadovoljan sa oko 6.000.000 evra. Opcija je i da se za tu sumu spusti cena sa još neplaćene pozajmice Gonzala Iguaina.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar