Лутовац у Партизану до 2023. године!

Александар Лутовац, млади репрезентативац Србије, нови је фудбалер Партизана, с којим ће потписати четворогодишњи уговор.  Лутовац је Партизанов! Потписао је уговор са црно-белима, па отишао на Европско првенство.

Фудбал 12.06.2019 | 20:23
Лутовац у Партизану до 2023. године!
Лутовац, који има 21 годину, међу црно-беле долази као слободан играч, пошто је тужио Рад Арбитражном суду Фудбалског савеза Србије због кашњења плате.

Некадашњи капитен "Грађевинара" треће је појачање Партизана, пошто су пре њега у клуб дошли Периша Пешукић и Игор Вујачић из Будућности.

Лутовац игра на позицији крилног нападача, за Рад је одиграо 108 утакмица и постигао је 22 гола, уз 10 асистенција.

За услуге двадесетједногодишњег фудбалера били су заинтересовани бројни грчки клубови, међу којима га је највише хтела Лариса коју води Гордан Петрић.

Међутим, Лутовац одлучио се за црно-бели дрес који ће носити до 2023. године.

Неколико дана пре првог тренинга и почетка припрема, ФК Партизан активно склапа екипу за сезону 2019/20.

После потврде доласка црногорског тандема Периша Пешукић (Будућност Подгорица) - Игор Вујачић (Зета), у среду је постало дефинитивно да ће доскорашњи офанзивац Рада Александар Лутовац постати играч црно-белих.

Бивши ђак и првотимац "грађевинара" постигао је договор са "Парним ваљком" и након успешног завршетка "арбитраже" са матичним клубом, у статусу слободног играча постао део екипе Саве Милошевића.

Тачније, Лутовац ће се прикључити новим саиграчима у Партизану током припрема, јер ће претходно са младом репрезентацијом наступити на Европском првенству у Италији (од 16. до 30. јуна).

Према ранијем писању домаће штампе, за Лутовца је веома заинтересована била и Лариса коју води Гордан Петрић, али је крилни нападач прихватио позив из Хумске, одабравши да од лета игра за Партизан.

У Радовом дресу, Лутовац је одиграо 108 утакмица, постигао 22 гола и десет пута асистирао.

Управа Партизана ове среде ради пуном паром. После договора са десним беком Будућности Перишом Пешукићем и штопером Будућности, Игором Вујачићем, црно-бели су озваничили посао и са трећим појачањем у летњем прелазном року. Нови играч Партизана је – Александар Лутовац.

Доскорашњи капитен Рада потписао је уговор на четири године и тако пре почетка Првенства Европе младих селекција одагнао сумње где наставља каријеру. Крилни нападач је члан освајача Купа Србије постао тако што је папире потписао још раније, али су они ступили на снагу данас, пошто је одлуком Арбитрађног суда ФСС постоа слободан играч, јер му Грађевинари нису исплаћивали редовно принадлежности.

Лутовац на Топчидерско брдо стиже на инсистирање тренера Сава Милошевића, који га је означио квалитетним решењем на месту крилног нападача, уверен да брзином може да пробија одбране ривала и донесе Парном ваљку свежину као што је то, примера ради, пре три сезоне, чинио Немања Михајловић, последњи фудбалер који је са Бањице стигао у Партизан.

Тренутно се Александар Лутовац налази на Похорју, на припремама младе репрезентације за Првенство Европе у Италији и Сан Марину. Биће један од адута селектора Горана Ђоровића у походу на континенталну круну, а с обзиром да малтене није имао одмор по окончању претходног првенства и да последњу утакмицу у групи Орлићи играју 23. јуна, уз обавезан предах по окончању турнира, најраније може да се стави на расплолагању Милошевићу почетком јула.

Александар Лутовац је потписао уговор до јуна 2023, а према незваничним информацијама, у Партизану ће зарађивати 6.000 евра месечно. Његовим потписом тек је започета реконструкција маневра и нападачке линије, јер се очекују доласци левог крили једног, а можда и двојице нападача.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар