Комисија за избор СМ формирана

Посланик ПДП-а Мира Пекић демантовала је данас замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ из СНСД-а Небојше Радмановића, који је рекао да је група посланика која је покренула иницијативу за одржавање хитне сједнице Представничког дома Парламента БиХ спријечила именовање комисије за избор Савјета министара БиХ.

Босна и Херцеговина 12.06.2019 | 18:44
Комисија за избор СМ формирана
Пекићева му је поручила да је та парламентарна комисија једина изабрана.

Она у изјави порталу Вијести каже да је изненађена изјавом замјеника предсједавајуће Представничког дома БиХ јер је Комисија за припрему избора Савјета министара једина изабрана на конститутивној сједници 6. децембра.

Пекићева је рекла да та комиисја је постављена и на сајту Парламента, заједно са именима чланова који долазе из свих парламентарних странака.

Она подсјећа да је на тој сједници изабрано и руководство овог дома, у којем су Борјана Кришто из ХДЗ БиХ, Денис Звиздић из СДА и Небојша Радмановић из СНСД.

"Остале комисије и делегације нису изабране и на тај начин, вољом већине коју чине СНСД, СДА и ХДЗ БиХ, онемогућен је нормалан рад парламента", нагласила је Пекићева и додала да изјава Радмановића још више зачуђује ако узмемо у обзир да мандатара за формирање Савјета министара именује Предсједништво БиХ, које то још увијек није учинило.

За петак је заказана сједница Представничког дома Парламента БиХ на захтјев посланика осам парламентарних странака. Међу њима је и посланица ПДП Мира Пекић.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан

12.06.2019 16:51

Радмановиц је поматусио и изгубио памцење. Засто су пензионери посланици у Представницком дому ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

12.06.2019 17:41

ЗАГРЕБАЧКИ КЛАН. РАДМАНОВИЋУ ПОВЈЕСНИЧАРУ ТИ КАДА ПОКУПИШ СВЕ ОДЕ У СВОЈ СТАН У ЗГ вл. ТВОЈЕ СУПРУГЕ И У САБОР ХДЗ ПРАВО

Name

Ре

12.06.2019 17:43

Видио од пензионисаних југо официра. Иако имају добре пензије из Србије раде у Републици Српској и на нивоу БиХ за добре плате и накнаде, а њихови саборци чекају посао на бироу.

Name

сРБИН

12.06.2019 17:26

ОВАЈ ЈЕ САЗРИО ЗА СТАРАЦКИ ДОМММ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.06.2019 19:36

А ста реци за Средоја Новица,он је надзивио метузалема!

Name

Милко

12.06.2019 18:20

ста је вињака протекло његовин венама од 6 децембра, добро је да зна како се зове.

ОДГОВОРИТЕ