Komisija za izbor SM formirana

Poslanik PDP-a Mira Pekić demantovala je danas zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH iz SNSD-a Nebojše Radmanovića, koji je rekao da je grupa poslanika koja je pokrenula inicijativu za održavanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH spriječila imenovanje komisije za izbor Savjeta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina 12.06.2019 | 18:44
Komisija za izbor SM formirana
Pekićeva mu je poručila da je ta parlamentarna komisija jedina izabrana.

Ona u izjavi portalu Vijesti kaže da je iznenađena izjavom zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma BiH jer je Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara jedina izabrana na konstitutivnoj sjednici 6. decembra.

Pekićeva je rekla da ta komiisja je postavljena i na sajtu Parlamenta, zajedno sa imenima članova koji dolaze iz svih parlamentarnih stranaka.

Ona podsjeća da je na toj sjednici izabrano i rukovodstvo ovog doma, u kojem su Borjana Krišto iz HDZ BiH, Denis Zvizdić iz SDA i Nebojša Radmanović iz SNSD.

"Ostale komisije i delegacije nisu izabrane i na taj način, voljom većine koju čine SNSD, SDA i HDZ BiH, onemogućen je normalan rad parlamenta", naglasila je Pekićeva i dodala da izjava Radmanovića još više začuđuje ako uzmemo u obzir da mandatara za formiranje Savjeta ministara imenuje Predsjedništvo BiH, koje to još uvijek nije učinilo.

Za petak je zakazana sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH na zahtjev poslanika osam parlamentarnih stranaka. Među njima je i poslanica PDP Mira Pekić.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milan

12.06.2019 16:51

Radmanovic je pomatusio i izgubio pamcenje. Zasto su penzioneri poslanici u Predstavnickom domu ?

ODGOVORITE
Name

RE

12.06.2019 17:41

ZAGREBAČKI KLAN. RADMANOVIĆU POVJESNIČARU TI KADA POKUPIŠ SVE ODE U SVOJ STAN U ZG vl. TVOJE SUPRUGE I U SABOR HDZ PRAVO

Name

Re

12.06.2019 17:43

Vidio od penzionisanih jugo oficira. Iako imaju dobre penzije iz Srbije rade u Republici Srpskoj i na nivou BiH za dobre plate i naknade, a njihovi saborci čekaju posao na birou.

Name

sRBIN

12.06.2019 17:26

OVAJ JE SAZRIO ZA STARACKI DOMMM

ODGOVORITE
Name

Re

12.06.2019 19:36

A sta reci za Sredoja Novica,on je nadzivio metuzalema!

Name

Milko

12.06.2019 18:20

sta je vinjaka proteklo njegovin venama od 6 decembra, dobro je da zna kako se zove.

ODGOVORITE