Ђере жели Топ 10, Дејвис куп и један гренд слем!

Тренутно други српски тенисер каже да ће му пораз од Нишикорија (2:3) на Ролан Гаросу бити велика школа и да зна како може да настави свој успон.

Тенис 12.06.2019 | 18:58
Ђере жели Топ 10, Дејвис куп и један гренд слем!
Ласло Ђере (24) тек пре две године је остварио прву победу на једном АТП турниру. На турнирима мастерс серије дебитовао је у Индијан Велсу 2018, а пет месеци касније на УС опену радовао се првој победи на гренд слем турниру.

Уследила је и прва победа за Дејвис куп селекцију Србије, али годину је завршио као тек 83. на свету, што никако није задовољавало његове амбиције.

Био је свестан да је за пробој у елиту "белог спорта" потребан знатно опипљивији резултат и остварио га је већ у фебруару, тријумфом на турниру у Рио де Жанеиру, који је по значају један ниво испод мастерса.

Преко ноћи је ускочио у светски Топ 40, а после пласмана у треће коло Ролан Гароса нашао се на рекордно високом 27. месту!

"Након освајања Рија ме озбиљније схватају, нарочито играчи из врха. То сам видео у Мадриду против Дел Потра, па сад у Паризу против Нишикорија. Јапанац има бекхенд са каквим се никада раније нисам срео, али како је меч одмицао, успео сам да искористим неке прилике", рекао је Ђере на сусрету са новинарима уприличеном на "Академији Типсаревић" у Београду.

Тихи и лепо васпитани момак из Сенте пропустио је велику шансу да се још више прослави, с обзиром на то да је против Нишикорија водио 3:0 у петом сету.

"То ми се десило и на УС опену, када сам победио Мајера. Водио сам 2:0 и имао дупли брејк у трећем сету, али сам испустио ту предност и отишли смо у четврти сет, где се он предао... Против Нишикорија као да ми је мало пао фокус. Он је заиграо агресивније, мени су неки ударци завршили у ауту за неколико центиметара... Кад имаш таквог противника - ситнице одлучују", навео је Ласло.

"Тај меч ће ми пуно значити у будућности. Осетио сам како је играти пет сетова и преко четири сата са таквим противником".

"ГУРАМО ЈЕДНИ ДРУГЕ"

Ласло Ђере истиче да има одличан однос са играчима попут Филипа Крајиновића, Душана Лајовића и осталих из "друге генерације" асова српског тениса. Време које проводе заједно у Дејвис куп тиму Србије много му значи...

"Увек ми је задовољство да играм и борим се за своју државу. Радује ме што уз старије играче као што је Троицки имамо доста нас, млађих, који ћемо бити на сцени још десетак година. Ако не освојимо Дејвис куп ове године у Мадриду, биће прилике да то урадимо касније. Заједно напредујемо и гурамо једни друге, у спортском смислу. Само да тако наставимо".

Ђере каже да је одавно схватио важност квалитетне менталне припреме и верује да ће му то бити значајан адут и у наставку каријере.

"Већ годинама имам спортског психолога и то ми много користи. Данас сви тенисери на Туру дају све од себе, тренирају по неколико сати дневно, обраћају пажњу на ствари као што су исхрана и опоравак. Али, многи се уопште не баве менталном припремом и мислим да на том пољу могу да направим разлику у односу на друге. Играчи из првих 10 на свету добрим делом су ту зато што су психички јаки и зато што знају како да остану мирни у критичним тренуцима меча. Код себе видим напредак из године у годину и наставићу да радим на томе".

Ласло је навео да до краја 2019. жели да уђе у првих 20 на свету...

"Ако на трави и бетону будем играо приближно као на шљаци, а трава ми је после шљаке омиљена подлога, мислим да је то могуће. Играо сам против играча из Топ 10 и видео да могу да им парирам, чак и када сам губио мечеве, као против Андерсона и Нишикорија".

...а, у широј слици?

"Генерално ми је циљ да будем у Топ 10, да освојим Дејвис куп и бар једну гренд слем титулу".

Сањај велике снове, Лаци... Само тако се и стиже до врха!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар