Бајернове четири алтернативе за Санеа...

Боатенг у свађи с Ковачем, Хаверц не долази! А Бајерн ће да потроши бар још 85. 000. 000 евра!

Фудбал 12.06.2019 | 18:39
Бајернове четири алтернативе за Санеа...
С Немцима је лако. Педантни какви су, скују планове унапред и нема углавном све заврше на време. Још пре но што је прелазни рок почео Бајерн је тако потрошио 118.000.000 евра на појачања (80.000.000 за Лукаса Ернандеза и још 38.000.000 за Бенжамена Павара), али према писању СпортБилда у Минхену ће овог лета потрошити бар још 85.000.000, а можда и више ако се Лерој Сане коначно одлучи и реши да напусти Манчестер Сити.

“Трансфер је увек однос три стране. Први предуслов је да играч одлучи где види себе у будућности“, каже извршни директор клуба Карл Хајнц Румениге у интервјуу за поменути лист.

Стога су на Алијанц арени. Опрезни. После одласка Арјена Робена и Френка Риберија неоходна им је машина на крилу. Сане је први пик, али ту су и резервне опције. Најновија је Јаник Фереира Караско, који жели да се врати у Европу како не би изгубио место у репрезентацији Белгије пред континенталну смотру 2020. Њега тражи и Арсенал, док кинески Далијан Јифанг на име обештећење тражи 30.000.000 евра. У Бајерновом домету, једно три пута јефтинији од Санеа.

Још од раније се писало да би Бајерн могао да крене и по Јулијана Дракслера, али је он сам демантовао да ће се тај посао реализовати. На пролеће је деловало да је Калум Хадсон-Одои сигуран, али се сад чини да је ближи новом уговору у Челсију. Још је нејасна ситуација и са Тимом Вернером. Он жели само у Бајерн,  Лајпциг не жели да га следеће сезоне пусти да иде за џабе, али за сада нема прихватљивих понуда.

“У добрим сам односима са Лајпциговим Оливером Минцлафом. Рекао сам му пре седам или осам недеља: зовем те ако будемо озбиљно заинтересовани за Вернера. И тако ће и да буде“, прави се луд Румениге, јер се мање више зна да ће Бајерн узети Вернера за џабе следећег лета, ако Лајпциг буде затезао са обештећењем.

Медији су писали и о доласку Бајеровог вундеркинда Каија Хаверца, али од тога нема ништа.

“Он има уговор до 2022. Пре пар недеља сам причао са Рудијем Фелером и он ми је јасно рекао да је клупска одлука да Хаверц дефинитивно остаје у Леверкузену и следеће сезоне“.

А што се тиче одлазака? Ренато Санчез је решио да иде, ту нема дилеме, а Алијанц арену напушта и Џером Боатенг, који је у лошим односима са шефом Ником Ковачем још откако му овај није дозволио да три дана пре истека летњег прелазног рока пређе у Пари Сен Жермен.

“Имали смо понуду, желели смо да је прихватимо, али је тренер ставио вето. Био му је неопходан трећи централни бек. Џерому се то није допало, мада је разумео“, каже Румениге.

Сазнања СпортБилда су ипак нешто другачија. У том листу пишу да је однос играч-тренер пукао после утакмице са АЕК-ом у Атини у Лиги шампиона. Ковач је наводно у свлачионици критиковао Боатенга пред екипом, па је морао да их мири спортски директор Хасан Салихамиџић.

“Немаш шта ти мени да причаш. Још летос си хтео да ме се решиш“, наводно је Боатенг рекао Ковачу.

Сад се само чека понда за Боатенга. Она од 15.000.000 евра требало би да буде довољна.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар