Крајиновић: Циљ АТП... или да ми Ласло каже како је...

Филип Крајиновић сумирао први део сезоне, изнео планове, причао и о Дејвис куп селекцији и новој генерацији српских тенисера. "Људи су навикли на Новака, који је ванземаљац, који је прешао игрицу и онда нас не цене толико".

Тенис 12.06.2019 | 18:20
Крајиновић: Циљ АТП... или да ми Ласло каже како је...
Филип Крајиновић након завршетка сезоне на шљаци одмара у Србији и припрема се за други део 2019. године. Српски тенисер задовољан је оствареним до сада.

"Прва половина сезоне је била феноменална, нисам то очекивао. Играо сам три финала на челинџерима, од чега сам једно освојио (Хелиброн), и у доброј сам форми", рекао је Крајиновић на конференцији за медије на Академији Типсаревић у Београду.

Он је тренутно 53. играч на АТП листи.

"Први циљ ми је био да годину завршим међу 50 најбољих, а сада, пошто сам то готово успео, други је да се вратим у првих 30, а крајњи је да будем у топ 20. Али то је још увек јако далеко, али ако наставим оваквим темпом све је могуће. На другој страни морам да останем на земљи, и било би добро да освојим неки АТП турнир. Био сам јако близу, играо два финала - мастерса и турнира серије 250, и волео бих да успем и да видим какав је то осећај. Или да ми каже Ласло Ђере...", нашалио се Крајиновић и додао "јер не прича много".

И на Ролан Гаросу направио је добар резултат, иако је сплетом срећних околности уопште заиграо на том гренд слему.

Прошао је до трећег кола, где га је зауставио Стефанос Циципас.

"Добио сам два меча у низу у пет сетова, што је показатељ да сам у доброј форми. Имао сам шансе и против Циципаса и жао ми је што и тај дуел није отишао у пети сет. Добро искуство за мене и на добром сам путу да остварим све циљеве које сам поставио за ову сезону", поручио је Крајиновић истакавши да много очекује на турнирима на шљаци, после Вимблдона.

"За Вимблдон ћу се спремити што је боље могуће, али после тога неће бити одмора. Чекају ме турнири у у Умагу, Хамбургу, Кицбилу, потом два мастерса у Канади и Синсинатију и ово ми је прилика да скупим снагу и енергију за тај период јер много очекујем на шљаци у другом делу сезоне, па зато нисам желео да играм много на трави, да се не бих 'потрошио'", открио је 27-годишњи момак рођен у Сомбору.

О НАДАЛОВОМ 12. РОЛАН ГАРОСУ

"Нисам играо против Рафаела Надала на шљаци, а искрено да признам не бих ни волео", као из топа рекао је Крајиновић након што је Шпанац освојио 12. пехар на Ролан Гаросу.

"Шта рећи на то? Ја стварно не могу да замислим какав је то осећај кад изађеш на тај терен поново по титулу, а већ си их освојио 11? Свака му част. Мислим да то никада нико неће поновити, а и да то није његов крај. И даље игра и то тако да га је веома тешко победити на том терену. На неком мањем можда неко и има шансе, али на Шатријеу, осим Новака Ђоковића и можда Доминика Тима за коју годину, не видим да ико може да му парира".

Филип каже да против Надала није само тешко играчима, већ и тренерима. "Против њега је тешко направити тактику. Искрено, да сам тренер ја не знам шта бих саветовао играчу на мечу против Надала. Знам, рекао бих да му да 'забије' из два ударца, али како да издржи три сата такве игре... Можда можеш да му парираш један сет, као што су успели Тим или Гофан, али је веома тешко играти на том нивоу дуго".
Претходних сезона муку је мучио са повредама, а сада је и то прошлост.

"Ове сезоне сам потпуно здрав и способан да тренирам. Али сам и рекао себи да ћу играти мало мање турнира како бих чувао своје тело, јер играчки мислим да могу свима да парирам, да играм на високом нивоу и можда и освојим неки АТП турнир".

Репрезентацију Србије на крају сезоне очекује и наступ на финалном турниру Дејвис купа у новом формату. Изабраници селектора Ненада Зимоњића играће у групи у Мадриду са селекцијама Јапана и Француске, а очекује се да ће позив у национални тим добити и Филип Крајиновић.

"Биће занимљиво кога ће селектор позвати",прво је рекао Крајиновић.

"Ја ћу се, наравно, одазвати, ако будем на списку, и увек сам срећан када играм за репрезентацију. Мислим да имамо млад и добар тим, пун снаге, имамо самопоуздања... Не могу да кажем да смо фаворити, јер то зависи и од тога ко ће наступати за остале. Има још много до финала, али очекујем да ћемо бити у најјачем саставу, јер кад је тако онда смо опасни".

После некадашњих успеха трија Новак Ђоковић - Јанко Типсаревић - Виктор Троицки, Ђере, Лајовић и он, уз Миомира Кецмановића, предводе нови талас српског тениса.

"То је сјајно. Вучемо спортски један другог, али и мотивишемо се међусобно, као што су били Јанко, Виктор и Ноле, тако смо и ми сада. То је веома добро за српски тенис, и јако је важно да нас сви подрже. Људи су навикли на Новака, који је ванземаљац, који је прешао игрицу и онда нас не цене толико, већ мисле када уђеш у топ 30 'Па, добро, шта?' Ласло је освојио АТП турнир серије 500, Дуци играо финале мастерса, а то су велики велики резултати и заслужујемо већу подршку", искрено је навео Крајиновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар