Синдикат: Захтјеви радника оправдани

- Захтјев радника Жељезница Републике Српске да дође до трајног повећања зарада у овом јавном предузећу за 10 одсто је крајње оправдан, кажу у Конфедерацији синдиката.

Република Српска 12.06.2019 | 15:57
Синдикат: Захтјеви радника оправдани
Представници Конфедерације синдиката Републике Српске данас су на састанку са вођама шест синдиката који дјелују у Жељезницама Републике Српске, поручили да је потпуно оправдан захтјев радника тог предузећа за трајно повећање плата и да су квалификације ресорног министра на рачун радника крајње неприхватљиве.

- Захтјев радника Жељезница Републике Српске да дође до трајног повећања зарада у овом јавном предузећу за 10 одсто је крајње оправдан, кажу у Конфедерацији синдиката.

Од захтјева који су изречени и на посљедњем штрајку упозорења, нећемо одустати, категорични су жељезничари. Синдикалци су оштро реаговали на посљедње изјаве ресорног министра Неђе Трнинића о захтјевима радника Жељезница Републике Српске и одржаном штрајку упозорења.

Представници синдиката траже и хитно потписивање колективног уговора како би коначно била дефинисана сва права која радницима припадају.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Жељезничар

12.06.2019 14:30

Само тотална обустава или тражити радне књижице , па нека им раде ови из канцеларија њина је ионако добро никад нису ни изашли доле на перон или у сраницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.06.2019 14:45

Нека запрасе Бисеркине и Бурлине резиденције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е сваста

12.06.2019 15:04

У толиком стравицном губитку, тразе плате?! Пдије избора, нема вам ни сендвица, као ни кориати од вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШИНА

12.06.2019 16:11

Шта је синдикални лидери,боли вас истина. Министар вам је истину рекао,већ дуги низ година само вас интересује лични интерес: да запослите своје ближње,да добијете репрезентативност, да уживате привилегије,а ништа нерадите и немате слуха за чланове.Све вас усмјеравао и упућивао онај смрад Белензада.Мада морам рећи да је једино Марин у једном периоду био жртва,да би ми добили своје потраживање,хвала.А министре немој нас патенике гледати кроз њих,и лош закон о раду,и непотписивање колективног уговора велики проценат је у њиховој кривици,синдикалним вођама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Машиновођа

12.06.2019 16:25

Ништа од тог штрајка , нас нико није питао , непитасе Симо Цвјетковић а он невози 15 год.

Name

Коле

13.06.2019 12:17

И синдикалци продани па ваљда прво да нам врате 100КМ и висе сто су нам смањили плате просле године па онда тек повецање 10 посто. Изврсно особље напуста зељезницу неце имати ко радити вец сада је упитна безбиједност саобрацаја они и даље запосљавају странацке ухљебе ово је катастрофа.

ОДГОВОРИТЕ