Sindikat: Zahtjevi radnika opravdani

- Zahtjev radnika Željeznica Republike Srpske da dođe do trajnog povećanja zarada u ovom javnom preduzeću za 10 odsto je krajnje opravdan, kažu u Konfederaciji sindikata.

Republika Srpska 12.06.2019 | 15:57
Sindikat: Zahtjevi radnika opravdani
Predstavnici Konfederacije sindikata Republike Srpske danas su na sastanku sa vođama šest sindikata koji djeluju u Željeznicama Republike Srpske, poručili da je potpuno opravdan zahtjev radnika tog preduzeća za trajno povećanje plata i da su kvalifikacije resornog ministra na račun radnika krajnje neprihvatljive.

- Zahtjev radnika Željeznica Republike Srpske da dođe do trajnog povećanja zarada u ovom javnom preduzeću za 10 odsto je krajnje opravdan, kažu u Konfederaciji sindikata.

Od zahtjeva koji su izrečeni i na posljednjem štrajku upozorenja, nećemo odustati, kategorični su željezničari. Sindikalci su oštro reagovali na posljednje izjave resornog ministra Neđe Trninića o zahtjevima radnika Željeznica Republike Srpske i održanom štrajku upozorenja.

Predstavnici sindikata traže i hitno potpisivanje kolektivnog ugovora kako bi konačno bila definisana sva prava koja radnicima pripadaju.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Жељезничар

12.06.2019 14:30

Само тотална обустава или тражити радне књижице , па нека им раде ови из канцеларија њина је ионако добро никад нису ни изашли доле на перон или у сраницу.

ODGOVORITE
Name

Milan

12.06.2019 14:45

Neka zaprase Biserkine i Burline rezidencije.

ODGOVORITE
Name

E svasta

12.06.2019 15:04

U tolikom stravicnom gubitku, traze plate?! Pdije izbora, nema vam ni sendvica, kao ni koriati od vas.

ODGOVORITE
Name

ŠINA

12.06.2019 16:11

Šta je sindikalni lideri,boli vas istina. Ministar vam je istinu rekao,već dugi niz godina samo vas interesuje lični interes: da zaposlite svoje bližnje,da dobijete reprezentativnost, da uživate privilegije,a ništa neradite i nemate sluha za članove.Sve vas usmjeravao i upućivao onaj smrad Belenzada.Mada moram reći da je jedino Marin u jednom periodu bio žrtva,da bi mi dobili svoje potraživanje,hvala.A ministre nemoj nas patenike gledati kroz njih,i loš zakon o radu,i nepotpisivanje kolektivnog ugovora veliki procenat je u njihovoj krivici,sindikalnim vođama.

ODGOVORITE
Name

Машиновођа

12.06.2019 16:25

Ништа од тог штрајка , нас нико није питао , непитасе Симо Цвјетковић а он невози 15 год.

Name

Kole

13.06.2019 12:17

I sindikalci prodani pa valjda prvo da nam vrate 100KM i vise sto su nam smanjili plate prosle godine pa onda tek povecanje 10 posto. Izvrsno osoblje napusta zeljeznicu nece imati ko raditi vec sada je upitna bezbijednost saobracaja oni i dalje zaposljavaju stranacke uhljebe ovo je katastrofa.

ODGOVORITE