Протест 29. јуна у Сарајеву

Породица трагично страдалог Џенана Мемића најавила је данас како ће се велики протести за Џенана, Давора Драгичевића и, како су додали, све људе који се боре против неправде, одржати у суботу 29. јуна у 18 сати у Сарајеву.  Локација протеста данас није откривена, а грађани ће бити обавијештени путем Фејсбук странице “Правда за Џенана Мемића”.

Босна и Херцеговина 12.06.2019 | 14:22
Протест 29. јуна у Сарајеву
Сестра убијеног Сарајлије, Аријана Мемић, позвала је све људе добре воље да се одазову протестима и да се на тај начин боре за будућност своје браће, сестара и пријатеља.

– Ово ће бити протести за нашег убијеног Џенана, за убијеног Давида Драгичевића, за страдале Селму и Едиту чији је убица добио по седам и по година казне, а саучесници су ослобођени одговорности, за младића Хамета који је подлегао повредама након што је претучен, за Адиса и Давора који су убијени у пуцњави за коју још нико није одговарао, за дјечака Махира Раковца који се убио након што је годинама трпио вршњачко насиље и не заборавите да је и ту истрагу водила Далида Бурзић и нико није кажњен.

Ово су протести нашег Дениса, Алема, Ивону, Хаву, Харуна, Амара, Јована, Николу и, нажалост, многе друге. Позивамо породице свих жртава и све добре људе да нам се придружите јер ако се буне што међународна заједница врши притисак, то значи да нас позивају да ми извршимо притисак.

Барем сам ја тако разумјела ријечи Ружице Јукић. Не би требало да нас иста та Јукић, десна рука Милана Тегелтије, позива на протесте. Позивам вас да се боримо и станемо у крај овој корумпираној банди – поручила је Аријана.



Она је позвала главног тужиоца Гордану Тадић да испуни обећање које је дала породици Мемић, одупре се притисцима и ријеши случај убиства Џенана.

Џенанов отац Муриз Мемић позвао је тројицу судија Врховног суда ФБиХ да притисну предсједника Врховног суда Милорада Новковића.

– Нека дођу овдје да им саопштим име убице, да их питам зашто су укинули ову пресуду. Питам се плаше ли се икога ови људи, ове врховне судије. Немају људскости, лажу да вјерују у Бога. 

Џенан је убијен и ово је једини случај који је имао три свједока, а да није разријешен и неће бити разријешен док се не покрене истрага за убиство. Саобраћајне несреће није било. Питам све грађане БиХ, медије, часне судије и полицајце да ли би ја имао потребе ово све радити да је била саобраћајна несрећа.

Да ли ја изгледам толико неразуман, а само је разумна Далида Бурзић? Она је мени и мом адвокату рекла ‘Џенан је убијен, али није он њега хтио убити’. Ко Далида? Докле ћеш скривати и лагати. Ово је наша држава која би требала бити правна. Играте се са вјештачењима и са нашим парама.

Вјештачите милион пута, али ово није била саобраћајна несрећа. Далида Бурзић, пошаљи свог сина на протесте и отријезни се. Џенан је убијен и ти то знаш. Нисам се уморио и нећу се уморити. Нисам ниједне таблете попио и нећу је ни попити. Не предајем се и нећу стати – казао је Мемић.

Подсјећамо, Врховни суд ФБиХ јуче је одлучио да ће се Љуби и Бекрији Сеферовићу поново судити за смрт Џенана Мемића, што је Муриз назвао злочином над злочинима.

Врховни суд ФБиХ донио је рјешење у кривичном предмету против оптужених Љубе и Бекрије Сеферовића којим је дјелимично уважена жалба тужилаца Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, укинута пресуда Кантоналног суда у Сарајеву од 16. јула 2018. године и предмет враћен првостепеном суду на поновно суђење, пренио је портал Клиx.



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зиле

12.06.2019 13:18

приватна дрзава лопова убица криминалаца треба комплет бих дици се на ноге и разјебати ову банду док се нерјесе ове банде нема напретка у бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајо

12.06.2019 13:24

у овој дрзави уби цовјека ако имас паре нецес одговарати зато стоје на власти мафија

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак

12.06.2019 13:26

Подршка за ПРАВДУ ЗА СВЕ ЉУДЕ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода под "?" уопште

12.06.2019 18:07

Најављени протест треба подржати сваки разуман човјек, поготово родитељ, јер се убија младост, будућност БиХ, једино што драгоцјено имамо у животу, наша дјеца. Туга је да истраге не постоје, да се заташкавају убиства, да се неистина и неправда, беззакоње високо издигло изнад нас, да нас препадају, притишћу, коначно пријете, убијајући све слободе, чак и елементарне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.06.2019 23:51

Све си у праву ал једно ниси није сваком родитељу дјете све у животу некима је новац све у животу па за новац изгубе и дјете

Name

србин

12.06.2019 23:54

Подрзка мемицу искреном борцу за правду само господине Мемицу тражи правду како си започео сам немој дозволити да се лопови слепају уз тебе то ти нај искреније од срца кажем да а знаш шта прицам

ОДГОВОРИТЕ