Protest 29. juna u Sarajevu

Porodica tragično stradalog Dženana Memića najavila je danas kako će se veliki protesti za Dženana, Davora Dragičevića i, kako su dodali, sve ljude koji se bore protiv nepravde, održati u subotu 29. juna u 18 sati u Sarajevu.  Lokacija protesta danas nije otkrivena, a građani će biti obaviješteni putem Fejsbuk stranice “Pravda za Dženana Memića”.

Bosna i Hercegovina 12.06.2019 | 14:22
Protest 29. juna u Sarajevu
Sestra ubijenog Sarajlije, Arijana Memić, pozvala je sve ljude dobre volje da se odazovu protestima i da se na taj način bore za budućnost svoje braće, sestara i prijatelja.

– Ovo će biti protesti za našeg ubijenog Dženana, za ubijenog Davida Dragičevića, za stradale Selmu i Editu čiji je ubica dobio po sedam i po godina kazne, a saučesnici su oslobođeni odgovornosti, za mladića Hameta koji je podlegao povredama nakon što je pretučen, za Adisa i Davora koji su ubijeni u pucnjavi za koju još niko nije odgovarao, za dječaka Mahira Rakovca koji se ubio nakon što je godinama trpio vršnjačko nasilje i ne zaboravite da je i tu istragu vodila Dalida Burzić i niko nije kažnjen.

Ovo su protesti našeg Denisa, Alema, Ivonu, Havu, Haruna, Amara, Jovana, Nikolu i, nažalost, mnoge druge. Pozivamo porodice svih žrtava i sve dobre ljude da nam se pridružite jer ako se bune što međunarodna zajednica vrši pritisak, to znači da nas pozivaju da mi izvršimo pritisak.

Barem sam ja tako razumjela riječi Ružice Jukić. Ne bi trebalo da nas ista ta Jukić, desna ruka Milana Tegeltije, poziva na proteste. Pozivam vas da se borimo i stanemo u kraj ovoj korumpiranoj bandi – poručila je Arijana.



Ona je pozvala glavnog tužioca Gordanu Tadić da ispuni obećanje koje je dala porodici Memić, odupre se pritiscima i riješi slučaj ubistva Dženana.

Dženanov otac Muriz Memić pozvao je trojicu sudija Vrhovnog suda FBiH da pritisnu predsjednika Vrhovnog suda Milorada Novkovića.

– Neka dođu ovdje da im saopštim ime ubice, da ih pitam zašto su ukinuli ovu presudu. Pitam se plaše li se ikoga ovi ljudi, ove vrhovne sudije. Nemaju ljudskosti, lažu da vjeruju u Boga. 

Dženan je ubijen i ovo je jedini slučaj koji je imao tri svjedoka, a da nije razriješen i neće biti razriješen dok se ne pokrene istraga za ubistvo. Saobraćajne nesreće nije bilo. Pitam sve građane BiH, medije, časne sudije i policajce da li bi ja imao potrebe ovo sve raditi da je bila saobraćajna nesreća.

Da li ja izgledam toliko nerazuman, a samo je razumna Dalida Burzić? Ona je meni i mom advokatu rekla ‘Dženan je ubijen, ali nije on njega htio ubiti’. Ko Dalida? Dokle ćeš skrivati i lagati. Ovo je naša država koja bi trebala biti pravna. Igrate se sa vještačenjima i sa našim parama.

Vještačite milion puta, ali ovo nije bila saobraćajna nesreća. Dalida Burzić, pošalji svog sina na proteste i otrijezni se. Dženan je ubijen i ti to znaš. Nisam se umorio i neću se umoriti. Nisam nijedne tablete popio i neću je ni popiti. Ne predajem se i neću stati – kazao je Memić.

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH juče je odlučio da će se Ljubi i Bekriji Seferoviću ponovo suditi za smrt Dženana Memića, što je Muriz nazvao zločinom nad zločinima.

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženih Ljube i Bekrije Seferovića kojim je djelimično uvažena žalba tužilaca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ukinuta presuda Kantonalnog suda u Sarajevu od 16. jula 2018. godine i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje, prenio je portal Klix.



BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zile

12.06.2019 13:18

privatna drzava lopova ubica kriminalaca treba komplet bih dici se na noge i razjebati ovu bandu dok se nerjese ove bande nema napretka u bih

ODGOVORITE
Name

Pajo

12.06.2019 13:24

u ovoj drzavi ubi covjeka ako imas pare neces odgovarati zato stoje na vlasti mafija

ODGOVORITE
Name

seljak

12.06.2019 13:26

Podrška za PRAVDU ZA SVE LJUDE !!

ODGOVORITE
Name

Sloboda pod "?" uopšte

12.06.2019 18:07

Najavljeni protest treba podržati svaki razuman čovjek, pogotovo roditelj, jer se ubija mladost, budućnost BiH, jedino što dragocjeno imamo u životu, naša djeca. Tuga je da istrage ne postoje, da se zataškavaju ubistva, da se neistina i nepravda, bezzakonje visoko izdiglo iznad nas, da nas prepadaju, pritišću, konačno prijete, ubijajući sve slobode, čak i elementarne...

ODGOVORITE
Name

re

12.06.2019 23:51

Sve si u pravu al jedno nisi nije svakom roditelju djete sve u životu nekima je novac sve u životu pa za novac izgube i djete

Name

srbin

12.06.2019 23:54

Podrzka memicu iskrenom borcu za pravdu samo gospodine Memicu traži pravdu kako si započeo sam nemoj dozvoliti da se lopovi slepaju uz tebe to ti naj iskrenije od srca kažem da a znaš šta pricam

ODGOVORITE