Фудбалер проговорио о намјештањима...

То су џентлменски договори! Фудбалер Депортиво Ла Коруње Ињиго Лопес је говорио о једном случају намештања утакмице у Шпанији.

Фудбал 12.06.2019 | 16:45
Фудбалер проговорио о намјештањима...
Он је изјавио да је, док је играо за Уеску, био сведок договора према ком је тај клуб изгубио од Химнастика резултатом 1:0.

Лопес је навео да није играо на том мечу, али је додао да је знао да је постојала нека врста “џентлменског договора о исходу“.

“Изгубили смо јер је постојао договор. То увек постоји у фудбалу. Када стигнете до финалних утакмица у сезони, обично погледате у распореде и разговарате са људима. Једноставно, људи се познају“, рекао је Лопес.

Он је додао да се то не дешава тако што неко некога сретне или неко са неким оде на неко место.

“Једноставно се каже, океј, немојмо да правимо проблем онима којима су потребни бодови. То се деси тада и никада се више о томе не говори. Свако ко је играо фудбал и ко се нашао у том свету зна да су тако ствари ишле и пре свих нас. Оно што се потом догодило, а у вези је са клађењем, је све уништило“, истакао је Лопес.

Дефанзивац је говорио и о нуђењу бонуса играчима од стране “трећих лица” и додао да нема ништа против тога.

”То сам видео у много тимова. Ако је то стимулација за победу, онда ми то не изгледа лоше. Занимљиво је. Није изгледа ми лоше уколико се ради о стимулацији за победу”, истакао је Лопес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар