Партизан - Звезда, други чин...!

Да ли ће се финале КЛС Суперлиге наставити према сценарију овогодишњег полуфинала АБА плеј-офа, или полуфинала домаћег првенства 2018. године?

Кошарка 12.06.2019 | 15:10
Партизан - Звезда, други чин...!
Када су се крајем марта Црвена звезда и Партизан састали у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, један од главних утисака тицао се дуге паузе између утакмица, које су игране на сваких седам дана.

У серији за титулу првака Србије динамика је другачија, онаква каква и треба да буде у плеј-офу, тако да је други меч (среда, 19.00, Арена спорт 1) на програму непуних 48 сати после бурне уводне утакмице, коју је Звезда добила резултатом 98:94.

Сличност са првим дуелом АБА полуфинала је у великом броју постигнутих поена. Тада је било 85:85 у регуларном делу и 106:101 за Звезду после продужетка.

"Морамо да играмо много бољу одбрану. Мој тим никада није играо на 100 поена и финала се не играју на 100 поена. Примили смо 26 поена из контри, што је много", рекао је у понедељак касно увече тренер црвено-белих Милан Томић.

Док је бранилац титуле био задовољан што је сачувао предност домаћег терена и повео 1:0 (игра се до три), у ривалском табору су грмели на судије, како искључени тренер Андреа Тринкијери, тако и председник Партизана Остоја Мијаиловић.

Црно-бели су између две утакмице издали и саопштење, у коме су поручили да КЛС Суперлига "не сме да буде полигон за иживљавање појединаца", али да ће у "интересу српске кошарке изнад свега, наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други".

Ако "премотамо филм" два и по месеца уназад, Партизан је победом од 70:67 изборио "мајсторицу" АБА полуфинала, потврдивши да може равноправно да се носи са Звездом, па и да је савлада.

Од седам "вечитих" дербија одиграних ове сезоне, само је априлска "мајсторица" (84:63 за Звезду) решена разликом већом од шест поена!

24. новембар (АБА лига): Партизан - Звезда 71:77
17. фебруар (финале Купа Кораћа): Партизан - Звезда 76:74
3. март (АБА лига): Звезда - Партизан 70:68
23. март (АБА плеј-оф): Звезда - Партизан 106:101 (85:85)
30. март (АБА плеј-оф): Партизан - Звезда 70:67
6. април (АБА плеј-оф): Звезда - Партизан 84:63
10. јун (КЛС плеј-оф): Звезда - Партизан 98:94

Укупно је 5:2 за црвено-беле, али ако се изузме поменута "мајсторица", кош-разлика је само +12 у њихову корист.

Наравно, ту је и сасвим реална могућност "брејка", којим би Звезда повела 2:0 и тако се сасвим примакла петој узастопној титули првака Србије.

Прошле сезоне, када су се "вечити" састали већ у полуфиналу КЛС Суперлиге, па се играло на две победе, црвено-бели су под вођством Миленка Топића славили пред Гробарима резултатом 73:81 и добили серију 2:0.

Куриозитет је да је један од јунака тог тријумфа био Стефан Јанковић, сада првотимац Партизана...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар