Наставља се финале...

Звезда за "брејк", Партизан за враћање на нулу! У среду је на програму друга утакмица финалне серије плеј-офа кошаркашке Суперлиге Србије.  Партизанов одговор, Звезда вреба шансу.  Време је за други меч финалне серије. . .

Кошарка 12.06.2019 | 12:00
Наставља се финале...
Дуел Партизана и Црвене звезде ће почети у 19.00, а у првом мечу је славио бранилац титуле, у веома драматичном мечу резултатом 98:94.

Друга утакмица финала ће бити укупно осми сусрет вечитих ривала ове сезоне, а екипа Милана Томића је успешнија и остварила је пет победа.

Уводну утакмицу је обележила велика тензија на терену, а потом и ван њега, међутим страсти су се затим смириле и наставак серије се не доводи у питање.

У досадашњем делу сезоне београдски ривали су освојили по један велики трофеј, Партизан је освојио Куп Радивоја Кораћа, а Звезда АБА лигу.

“Црвено-бели“ су пре почетка сезоне тријумфовали и у Суперкупу АБА лиге.

Црвена звезда је добила први меч финалне серије против Партизана, али ће данас црно-бели имати шансу да то промене и изједначе на 1:1. Са друге стране, сигурно је тим Милана Томића спреман и свестан да би евентуалним брејком дошао врло близу одбране титуле првака Србије. Зато слободно можемо да кажемо да је данас притисак већи на Партизану.

Други меч финалне серије игра се од 19 часова. Међутим, могло је да се догоди да се и не игра зато што је Партизан разматрао да иступи из такмичења. Ипак, на јучерашњем састанку је одлучено да настави да игра, али и да ће на крају првенства црно-бели тражити драстичне промене у лиги.

"Партизан ће поново ставити интересе српске кошарке изнад свега и наставити учешће у финалној серији, са жељом да се она оконча у најбољим могућим условима, упркос веома нездравој атмосфери коју су креирали други", истакли су црно-бели.

Црвена звезда се није оглашавала, већ је екипа Милана Томића своју енергију усмерила ка припреми утакмице. Први дуел је Звезда добила, подсетило је то на први сусрет полуфиналне серије против истог ривала у АБА лиги, а тада се тај тријумф показао као кључни. Надају се црвено-бели да ће поново тако бити.

Друга утакмица се игра ево већ после два дана. Јасно је да нема времена за неку посебну припрему.

"Морамо много боље да приступимо у одбрани. Примили смо више од 90 поена, што је превише, морамо обратити пажњу на скок и на одбрану. Морамо истовремено доста да обратимо пажњу и на менталитет и да се психички добро припремимо за меч", рекао је Били Берон у најави утакмице.

Звездина снага у првом мечу била је највећа у домаћим играчима који су опет када је било најважније повукли највише. Дејан Давидовац је дао 20 поена, Филип Човић 18, а Огњен Добрић 16. И Бориша Симанић био врло добар, имао је одличан шут за три поена и допринео је са 14 датих поена.

Разлика у односу на досадашње окршаје у овој серији је у томе што Партизан не може да рачуна на ЏокаЛендејла и то је огроман хендикеп за црно-беле. Није било у тиму црно-белих ни Бонџе Сија, док је Звезда значајно ослабљена неиграњем јако битних играча - Стратоса Перпероглуа, Џоа Регланда и Мајка Цирбеса.

Видећемо како ће се вечерас одвијати ствари, а било је уочљиво да су на првом дуелу оба тима јако добро шутирала за три поена. Звезда је боље отворила дуел, потом је Партизан наставио да погађа из мањег броја покушаја и зато смо видели дуел без продужетака у ком су оба тима дала скоро по 100 поена (98:94).

Можда бисмо могли вечерас да гледамо другачији дуел, да Партизан проба да спусти ритам на мањи број обртаја, али ће у томе пре свега морати да проба да заустави Мајкла Оџа испод коша. Уколико црно-бели то успеју, шансе за тријумф им расту. И зависиће доста од шута споља црвено-белих.

У првом дуелу је било доста тензија, Партизан је после меча био јавно незадовољан судијским одлукама, па ће и арбитри вечерас од 19 часова у Пиониру бити под приличним притиском.

Челници такмичења делегирали су нову тројицу арбитара, а то су Илија Белошевић, Марко Јурас и УрошОбркнежевић. У првој утакмици финала плеј-офа правду су Миливоје Јовчић, Александар Глишић и ВиладимирЈевтовић.

Партизан је у више наврата ове сезоне имао шансу да добије Звезду, али није имао све што је потребно да задржи гас на папучици у ситуацијама када би добио превласт у резултату. Ту су црвено-бели показали хладнокрвност и квалитет. Имају широк ростер, домаћи играчи су „искочили“ у први план, па и без Регланда и Перпероглуа, тим Милана Томића има 1:0 и шансу да вечерас направи брејк. Ако то учини, биће врло близу освајања нове титуле.

Зато је Партизан вечерас тај који мора више да брине.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар