Nastavlja se finale...

Zvezda za "brejk", Partizan za vraćanje na nulu! U sredu je na programu druga utakmica finalne serije plej-ofa košarkaške Superlige Srbije.  Partizanov odgovor, Zvezda vreba šansu.  Vreme je za drugi meč finalne serije. . .

Košarka 12.06.2019 | 12:00
Nastavlja se finale...
Duel Partizana i Crvene zvezde će početi u 19.00, a u prvom meču je slavio branilac titule, u veoma dramatičnom meču rezultatom 98:94.

Druga utakmica finala će biti ukupno osmi susret večitih rivala ove sezone, a ekipa Milana Tomića je uspešnija i ostvarila je pet pobeda.

Uvodnu utakmicu je obeležila velika tenzija na terenu, a potom i van njega, međutim strasti su se zatim smirile i nastavak serije se ne dovodi u pitanje.

U dosadašnjem delu sezone beogradski rivali su osvojili po jedan veliki trofej, Partizan je osvojio Kup Radivoja Koraća, a Zvezda ABA ligu.

“Crveno-beli“ su pre početka sezone trijumfovali i u Superkupu ABA lige.

Crvena zvezda je dobila prvi meč finalne serije protiv Partizana, ali će danas crno-beli imati šansu da to promene i izjednače na 1:1. Sa druge strane, sigurno je tim Milana Tomića spreman i svestan da bi eventualnim brejkom došao vrlo blizu odbrane titule prvaka Srbije. Zato slobodno možemo da kažemo da je danas pritisak veći na Partizanu.

Drugi meč finalne serije igra se od 19 časova. Međutim, moglo je da se dogodi da se i ne igra zato što je Partizan razmatrao da istupi iz takmičenja. Ipak, na jučerašnjem sastanku je odlučeno da nastavi da igra, ali i da će na kraju prvenstva crno-beli tražiti drastične promene u ligi.

"Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi", istakli su crno-beli.

Crvena zvezda se nije oglašavala, već je ekipa Milana Tomića svoju energiju usmerila ka pripremi utakmice. Prvi duel je Zvezda dobila, podsetilo je to na prvi susret polufinalne serije protiv istog rivala u ABA ligi, a tada se taj trijumf pokazao kao ključni. Nadaju se crveno-beli da će ponovo tako biti.

Druga utakmica se igra evo već posle dva dana. Jasno je da nema vremena za neku posebnu pripremu.

"Moramo mnogo bolje da pristupimo u odbrani. Primili smo više od 90 poena, što je previše, moramo obratiti pažnju na skok i na odbranu. Moramo istovremeno dosta da obratimo pažnju i na mentalitet i da se psihički dobro pripremimo za meč", rekao je Bili Beron u najavi utakmice.

Zvezdina snaga u prvom meču bila je najveća u domaćim igračima koji su opet kada je bilo najvažnije povukli najviše. Dejan Davidovac je dao 20 poena, Filip Čović 18, a Ognjen Dobrić 16. I Boriša Simanić bio vrlo dobar, imao je odličan šut za tri poena i doprineo je sa 14 datih poena.

Razlika u odnosu na dosadašnje okršaje u ovoj seriji je u tome što Partizan ne može da računa na DžokaLendejla i to je ogroman hendikep za crno-bele. Nije bilo u timu crno-belih ni Bondže Sija, dok je Zvezda značajno oslabljena neigranjem jako bitnih igrača - Stratosa Perperoglua, Džoa Reglanda i Majka Cirbesa.

Videćemo kako će se večeras odvijati stvari, a bilo je uočljivo da su na prvom duelu oba tima jako dobro šutirala za tri poena. Zvezda je bolje otvorila duel, potom je Partizan nastavio da pogađa iz manjeg broja pokušaja i zato smo videli duel bez produžetaka u kom su oba tima dala skoro po 100 poena (98:94).

Možda bismo mogli večeras da gledamo drugačiji duel, da Partizan proba da spusti ritam na manji broj obrtaja, ali će u tome pre svega morati da proba da zaustavi Majkla Odža ispod koša. Ukoliko crno-beli to uspeju, šanse za trijumf im rastu. I zavisiće dosta od šuta spolja crveno-belih.

U prvom duelu je bilo dosta tenzija, Partizan je posle meča bio javno nezadovoljan sudijskim odlukama, pa će i arbitri večeras od 19 časova u Pioniru biti pod priličnim pritiskom.

Čelnici takmičenja delegirali su novu trojicu arbitara, a to su Ilija Belošević, Marko Juras i UrošObrknežević. U prvoj utakmici finala plej-ofa pravdu su Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić i ViladimirJevtović.

Partizan je u više navrata ove sezone imao šansu da dobije Zvezdu, ali nije imao sve što je potrebno da zadrži gas na papučici u situacijama kada bi dobio prevlast u rezultatu. Tu su crveno-beli pokazali hladnokrvnost i kvalitet. Imaju širok roster, domaći igrači su „iskočili“ u prvi plan, pa i bez Reglanda i Perperoglua, tim Milana Tomića ima 1:0 i šansu da večeras napravi brejk. Ako to učini, biće vrlo blizu osvajanja nove titule.

Zato je Partizan večeras taj koji mora više da brine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar