ЕП до 21 - Живковић: "Орлићи" могу до титуле!

Члан "златне" генерације са Новог Зеланда оптимиста је и пред У-21 Европско првенство у Италији и Сан Марину.

Фудбал 12.06.2019 | 11:41
ЕП до 21 - Живковић: "Орлићи" могу до титуле!
Младу репрезентацију Србије још само пет дана дијели од старта на ЕУРО 2019.

"Орлићи" су у уторак из Београда отишли за Љубљану, а одатле аутобусом продужили до Порторожа, који ће им бити база до викенда, када је планирана селидба у Трст.

На стадиону италијанског трећелигаша Триестине 17. јуна од 18.30 састаће се са Аустријом, у мечу првог кола Б групе.

Касније ће одмјерити снаге са Немачком и Данском, а за пласман у полуфинале треба освојити групу или бити најбољи међу три другопласиране селекције.

"Имамо изузетну генерацију, што наравно треба да се докаже на терену. Што се тиче борбености и жеље, знам да неће бити проблема. Битно је да се што боље припремимо до почетка ЕП и да почнемо 'тројком' против Аустрије", рекао је "Спортском журналу" Андрија Живковић.

Крилни играч Бенфике један је од петорице "А" репрезентативаца у табору младих, под командом Горана Ђоровића, уз Николу Миленковића, Луку Јовића, Немању Радоњића и Сашу Лукића.

Живковић је уједно у групи "златних орлића" који су јуна 2015. на Новом Зеланду постали прваци свијета у конкуренцији до 20 година.

На предстојећем ЕП ће од некадашњих изабраника Вељка Пауновића учествовати и Срђан Бабић, Милан Гајић, Вукашин Јовановић и Иван Шапоњић.

"Тамо смо провели скоро мјесец и по, а да нисмо имали буквално ниједну свађу. Била је то јако добра генерација, а сада сам такође окружен супер момцима, врхунским професионалцима, са којима желим да поновим такав успјех", навео је Живковић.

Није само Србија окупила најбоље што има за ЕУРО у Италији и Сан Марину. Домаћа селекција, затим Шпанија, Њемачка, Енглеска... пуне су играча који су из викенда у викенд били актери првенствених утакмица у најјачим европским лигама.

"Без обзира на све, мислим да имамо квалитет да изнесемо све што нас тамо очекује и да дођемо до пехара", јасан је Андрија Живковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар