EP do 21 - Živković: "Orlići" mogu do titule!

Član "zlatne" generacije sa Novog Zelanda optimista je i pred U-21 Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu.

Fudbal 12.06.2019 | 11:41
EP do 21 - Živković: "Orlići" mogu do titule!
Mladu reprezentaciju Srbije još samo pet dana dijeli od starta na EURO 2019.

"Orlići" su u utorak iz Beograda otišli za Ljubljanu, a odatle autobusom produžili do Portoroža, koji će im biti baza do vikenda, kada je planirana selidba u Trst.

Na stadionu italijanskog trećeligaša Triestine 17. juna od 18.30 sastaće se sa Austrijom, u meču prvog kola B grupe.

Kasnije će odmjeriti snage sa Nemačkom i Danskom, a za plasman u polufinale treba osvojiti grupu ili biti najbolji među tri drugoplasirane selekcije.

"Imamo izuzetnu generaciju, što naravno treba da se dokaže na terenu. Što se tiče borbenosti i želje, znam da neće biti problema. Bitno je da se što bolje pripremimo do početka EP i da počnemo 'trojkom' protiv Austrije", rekao je "Sportskom žurnalu" Andrija Živković.

Krilni igrač Benfike jedan je od petorice "A" reprezentativaca u taboru mladih, pod komandom Gorana Đorovića, uz Nikolu Milenkovića, Luku Jovića, Nemanju Radonjića i Sašu Lukića.

Živković je ujedno u grupi "zlatnih orlića" koji su juna 2015. na Novom Zelandu postali prvaci svijeta u konkurenciji do 20 godina.

Na predstojećem EP će od nekadašnjih izabranika Veljka Paunovića učestvovati i Srđan Babić, Milan Gajić, Vukašin Jovanović i Ivan Šaponjić.

"Tamo smo proveli skoro mjesec i po, a da nismo imali bukvalno nijednu svađu. Bila je to jako dobra generacija, a sada sam takođe okružen super momcima, vrhunskim profesionalcima, sa kojima želim da ponovim takav uspjeh", naveo je Živković.

Nije samo Srbija okupila najbolje što ima za EURO u Italiji i San Marinu. Domaća selekcija, zatim Španija, Njemačka, Engleska... pune su igrača koji su iz vikenda u vikend bili akteri prvenstvenih utakmica u najjačim evropskim ligama.

"Bez obzira na sve, mislim da imamo kvalitet da iznesemo sve što nas tamo očekuje i da dođemo do pehara", jasan je Andrija Živković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar