Борац изгубио, Извиђач одбранио титулу!

Мајсторица у Љубушком завршена је побједом домаћих резултатом 24:22.

Остали спортови 11.06.2019 | 22:12
Борац изгубио, Извиђач одбранио титулу!
Рукометаши Борца нису успјели у жељи да врате шампионску титулу у Бањалуку. У вечерашњој мајсторици, играној у Љубушком, тријумфовала је екипа Извиђача резултатом 24:22 и одбранила трофеј, укупно седми у клупској историји, док су ''црвено-плави'' остали на четири.

Током свих шездесет минута водила се рововска битка за сваки гол, а највећу предност у првом полувремену, било једне или друге екипе, износила је два гола, с обзиром да су на семафору били исписани резултати 6:4 и 7:5. Изабраници Мирка Микића успјели су да се врате у меч и дођу у ситуацију да на паузу између два периода оду при резултатској предности, али је Јосип Квесић обранио седмерац Бојану Рађеновићу.

Испоставило се, на крају, да су играчи које предводи Марио Бјелиш меч у своју корист преломили половином наставка. Било је 17:17 када је Љубишић одбранио покушај Ведрана Делића и када је Борац кренуо по вођство, али је Мијатовић погријешио, што је казнио Мишетић, те покренуо серију домаћих која је завршена голом Јосипа Чутуре за 21:17. 

Био је то ударац од којег бањалучки рукометаши нису успјели да се опораве, иако су у два наврата успјели да дођу на заостатак од два гола. У посљедњих 60-ак секунди Борчеви рукометаши нису искористили два напада за -1, а домаћи, двадесетак секунди до краја, нису ишли по нови гол, већ су заједно са навијачима почели са слављем.

Подсјетимо, у првој утакмици, играној 1. јуна у Бањалуци, тријумфовао је Борац резултатом 25:23, док се седам дана касније у Љубушком радовао домаћи тим (24:21).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар