Borac izgubio, Izviđač odbranio titulu!

Majstorica u Ljubuškom završena je pobjedom domaćih rezultatom 24:22.

Ostali sportovi 11.06.2019 | 22:12
Borac izgubio, Izviđač odbranio titulu!
Rukometaši Borca nisu uspjeli u želji da vrate šampionsku titulu u Banjaluku. U večerašnjoj majstorici, igranoj u Ljubuškom, trijumfovala je ekipa Izviđača rezultatom 24:22 i odbranila trofej, ukupno sedmi u klupskoj istoriji, dok su ''crveno-plavi'' ostali na četiri.

Tokom svih šezdeset minuta vodila se rovovska bitka za svaki gol, a najveću prednost u prvom poluvremenu, bilo jedne ili druge ekipe, iznosila je dva gola, s obzirom da su na semaforu bili ispisani rezultati 6:4 i 7:5. Izabranici Mirka Mikića uspjeli su da se vrate u meč i dođu u situaciju da na pauzu između dva perioda odu pri rezultatskoj prednosti, ali je Josip Kvesić obranio sedmerac Bojanu Rađenoviću.

Ispostavilo se, na kraju, da su igrači koje predvodi Mario Bjeliš meč u svoju korist prelomili polovinom nastavka. Bilo je 17:17 kada je Ljubišić odbranio pokušaj Vedrana Delića i kada je Borac krenuo po vođstvo, ali je Mijatović pogriješio, što je kaznio Mišetić, te pokrenuo seriju domaćih koja je završena golom Josipa Čuture za 21:17. 

Bio je to udarac od kojeg banjalučki rukometaši nisu uspjeli da se oporave, iako su u dva navrata uspjeli da dođu na zaostatak od dva gola. U posljednjih 60-ak sekundi Borčevi rukometaši nisu iskoristili dva napada za -1, a domaći, dvadesetak sekundi do kraja, nisu išli po novi gol, već su zajedno sa navijačima počeli sa slavljem.

Podsjetimo, u prvoj utakmici, igranoj 1. juna u Banjaluci, trijumfovao je Borac rezultatom 25:23, dok se sedam dana kasnije u Ljubuškom radovao domaći tim (24:21).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar