Меси и ЦР7 зарадили највише, Новак на 17. мјесту!

Двојица српских спортиста нашли су мјесто међу 100 најплаћенијих спортиста свијета, а далеко најзаступљенији су НБА кошаркаши.  Меси најплаћенији спортиста света, Ђоковић у првих 20.  Велике промене на Форбсовој листи. . .

Фудбал 11.06.2019 | 21:05
Меси и ЦР7 зарадили највише, Новак на 17. мјесту!
Смјена на врху!

Најплаћенији спортиста свијета више није боксер Флојд Мејветер - него фудбалер Лео Меси, саопштио је "Форбс" своје истраживање о зарадама у периоду од 1. јуна 2018. до 1. јуна 2019. године у данашњем саопштењу.

Њихова методологија подразумева бонусе, плату и зараду од спонзора, не одузимају порез и новац који сљедује агентима, а информације су добили из свијета бизниса.

Према њиховим сазнањима, Меси је у поменутом раздобљу од годину дана зарадио чак 127 милиона долара, док га прати највећи ривал на терену Кристијано Роналдо са 109 милиона, који је нешто више зарадио од спонзорских уговора.

На трећем месту је такође фудбалер Нејмар (105), док је место боксера у врху заузео Мексиканац Канело Алварез са 94 милиона. 

Само пола милиона долара мање од њега зарадио је Роџер Федерер (93,4), али убједљиво највише од спонзора (86), док је од самог тениса легендарни Швајцарац добио тек око 7,7 милиона долара током поменутог периода.

Следе двојица играча у НФЛ лиги Расел Вилсон и Арон Роџерс који су зарадили по 89,5 милиона долара, а нешто мање од њих добио је Леброн Џејмс (89). 

Мјесто у ТОП10 зарадили су и кошаркаши Вориорса - Стеф Кари (79,8) и Кевин Дурент (65,4).

На листи се налазе и два Србина, погађате најбољи тенисер и најбољи центар свијета!

Новак Ђоковић је по информацијама "Форбса" зарадио 50,6 милиона долара у протеклих годину дана, а то је довољно за 17. мјесто на листи, па су испред њега Тајгер Вудс (голф), Бен Рутлисбергер (амерички фудбал), Луис Хамилтон (Формула 1), Ентони Џошуа (бокс), Калил Мек (амерички фудбал) и Расел Вестбрук (кошарка).

Када је у питању Никола Јокић - он је заузео 89. позицију са зарадом од 26,2 милиона долара, након потписа богатог уговора са Денвером.

На листи је заступљено 25 нација, највише из САД (62), слиједе Уједињено Краљевство са пет, Француска и Шпанија са по три, док по двоје спортиста "дају" Бразил, Канада, Доминиканска Република, Немачка, Србија и Венецуела. 

На листи је само једна жена - Серена Вилијамс која се вратила на листу и сада је 63. на свијету, док прошле године ниједна дама није била међу 100.

Најзаступљенији спорт је кошарка (35), што је пад у односу на прошлу годину (40).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар