Mesi i CR7 zaradili najviše, Novak na 17. mjestu!

Dvojica srpskih sportista našli su mjesto među 100 najplaćenijih sportista svijeta, a daleko najzastupljeniji su NBA košarkaši.  Mesi najplaćeniji sportista sveta, Đoković u prvih 20.  Velike promene na Forbsovoj listi. . .

Fudbal 11.06.2019 | 21:05
Mesi i CR7 zaradili najviše, Novak na 17. mjestu!
Smjena na vrhu!

Najplaćeniji sportista svijeta više nije bokser Flojd Mejveter - nego fudbaler Leo Mesi, saopštio je "Forbs" svoje istraživanje o zaradama u periodu od 1. juna 2018. do 1. juna 2019. godine u današnjem saopštenju.

Njihova metodologija podrazumeva bonuse, platu i zaradu od sponzora, ne oduzimaju porez i novac koji sljeduje agentima, a informacije su dobili iz svijeta biznisa.

Prema njihovim saznanjima, Mesi je u pomenutom razdoblju od godinu dana zaradio čak 127 miliona dolara, dok ga prati najveći rival na terenu Kristijano Ronaldo sa 109 miliona, koji je nešto više zaradio od sponzorskih ugovora.

Na trećem mestu je takođe fudbaler Nejmar (105), dok je mesto boksera u vrhu zauzeo Meksikanac Kanelo Alvarez sa 94 miliona. 

Samo pola miliona dolara manje od njega zaradio je Rodžer Federer (93,4), ali ubjedljivo najviše od sponzora (86), dok je od samog tenisa legendarni Švajcarac dobio tek oko 7,7 miliona dolara tokom pomenutog perioda.

Slede dvojica igrača u NFL ligi Rasel Vilson i Aron Rodžers koji su zaradili po 89,5 miliona dolara, a nešto manje od njih dobio je Lebron Džejms (89). 

Mjesto u TOP10 zaradili su i košarkaši Voriorsa - Stef Kari (79,8) i Kevin Durent (65,4).

Na listi se nalaze i dva Srbina, pogađate najbolji teniser i najbolji centar svijeta!

Novak Đoković je po informacijama "Forbsa" zaradio 50,6 miliona dolara u proteklih godinu dana, a to je dovoljno za 17. mjesto na listi, pa su ispred njega Tajger Vuds (golf), Ben Rutlisberger (američki fudbal), Luis Hamilton (Formula 1), Entoni Džošua (boks), Kalil Mek (američki fudbal) i Rasel Vestbruk (košarka).

Kada je u pitanju Nikola Jokić - on je zauzeo 89. poziciju sa zaradom od 26,2 miliona dolara, nakon potpisa bogatog ugovora sa Denverom.

Na listi je zastupljeno 25 nacija, najviše iz SAD (62), slijede Ujedinjeno Kraljevstvo sa pet, Francuska i Španija sa po tri, dok po dvoje sportista "daju" Brazil, Kanada, Dominikanska Republika, Nemačka, Srbija i Venecuela. 

Na listi je samo jedna žena - Serena Vilijams koja se vratila na listu i sada je 63. na svijetu, dok prošle godine nijedna dama nije bila među 100.

Najzastupljeniji sport je košarka (35), što je pad u odnosu na prošlu godinu (40).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar