ЕП: Словачка ''петарда'' у Азербејџану!

Голеаде Словачке и Казахстана.  Фудбалери Словачке победили су у гостима селекцију Азербејџана са 5:1, у мечу квалификација за Европско првенство.  Лепо, лако и ефектно: Словачка с уживањем петардирала Азере! Уз прелепу голчину Јураја Куцке. . .

Фудбал 11.06.2019 | 20:46
ЕП: Словачка ''петарда'' у Азербејџану!
Словачка је прва на табели Групе Е са шест бодова, колико имају и Мађарска и Хрватска. Азербејџан је и даље без бодова и на последњој је позицији.

Голове за победнички тим постигли су Станислав Лоботка у осмом, Јурај Куцка у 27, Марек Хамшик у 30. и 57. минуту и Давид Ганцко 85. минуту.

Стрелац јединог поготка за Арезбејџан био је Рамил Шејдаев у 29. минуту.

Фудбалери Казахстана су раније данас на свом терену славили после 4:0 против Сан Марина.

Казахстан је уписао другу победу и после четири утакмице заузима треће место на табели Групе И, док је Сан Марино последњи, без бодова.

У тесној групи каква је она у којој су Хрватска, Словачка и Мађарска и Велс, сваки гол и бод могу на крају да буду важни када се буде сводио рачун и одређивали путници на Европско првенство 2020. године. Зато су Словаци до врха данас напунили мрежу Азербејџана, за сваки случај, и тријумфом од 5:1 послали поруку ривалима да ће се борити за пласман на једно од два места у групи.

Занимљив тим извео је њихов селектор Павел Хапал, иначе Чех, а љубитеље фудбала у Словачкој посебно ће одушевити податак да је место у стартних 11 имао и талентовани нападач Жилине Роберт Боженик којег сматрају једним од највећих словачких талената. Нажалост, овај 19-годишњак се није уписао у стрелце у Бакуу, то су учиниле старије колеге попут Куцке или Хамшика (два пута), али ће му искуство с овог меча свакако доста значити.

Станислав Лоботка је донео предност Словацима већ у осмом минуту, пре него што је искусни Јурај Куцка из фантастичног слободног ударца у 27. дуплирао предност. Страшна шутина Парминог ветерана...

Рамил Шејдајев је смањио резултат и вратио наду Азерима у 29. међутим она је врло кратко трајала пошто је Марек Хамшик само 60 секунди касније донео опет два гола предности Словацима. Исти фудбалер повећао је предност у 57. минуту после нове лепе акције и показао да у Кини и поред умањене минутаже није заборавио да игра фудбал, а тачку на сјајну партију и убедљив тријумф Словака ставио је Ханчко у 85. минуту.

Овом победом Словаци су се изједначили на врху табеле са Мађарском и Хрватском које имају по шест бодова, док је после једне од најслабијих утакмица у последњих неколико година Азербејџан наставио са репрезентативним падом и проблемима након одласка Роберта Просинечког. Његов земљак Јурчевићдефинитивно није капцитет па би могао ускоро да добије и отказ.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар