EP: Slovačka ''petarda'' u Azerbejdžanu!

Goleade Slovačke i Kazahstana.  Fudbaleri Slovačke pobedili su u gostima selekciju Azerbejdžana sa 5:1, u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  Lepo, lako i efektno: Slovačka s uživanjem petardirala Azere! Uz prelepu golčinu Juraja Kucke. . .

Fudbal 11.06.2019 | 20:46
EP: Slovačka ''petarda'' u Azerbejdžanu!
Slovačka je prva na tabeli Grupe E sa šest bodova, koliko imaju i Mađarska i Hrvatska. Azerbejdžan je i dalje bez bodova i na poslednjoj je poziciji.

Golove za pobednički tim postigli su Stanislav Lobotka u osmom, Juraj Kucka u 27, Marek Hamšik u 30. i 57. minutu i David Gancko 85. minutu.

Strelac jedinog pogotka za Arezbejdžan bio je Ramil Šejdaev u 29. minutu.

Fudbaleri Kazahstana su ranije danas na svom terenu slavili posle 4:0 protiv San Marina.

Kazahstan je upisao drugu pobedu i posle četiri utakmice zauzima treće mesto na tabeli Grupe I, dok je San Marino poslednji, bez bodova.

U tesnoj grupi kakva je ona u kojoj su Hrvatska, Slovačka i Mađarska i Vels, svaki gol i bod mogu na kraju da budu važni kada se bude svodio račun i određivali putnici na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Zato su Slovaci do vrha danas napunili mrežu Azerbejdžana, za svaki slučaj, i trijumfom od 5:1 poslali poruku rivalima da će se boriti za plasman na jedno od dva mesta u grupi.

Zanimljiv tim izveo je njihov selektor Pavel Hapal, inače Čeh, a ljubitelje fudbala u Slovačkoj posebno će oduševiti podatak da je mesto u startnih 11 imao i talentovani napadač Žiline Robert Boženik kojeg smatraju jednim od najvećih slovačkih talenata. Nažalost, ovaj 19-godišnjak se nije upisao u strelce u Bakuu, to su učinile starije kolege poput Kucke ili Hamšika (dva puta), ali će mu iskustvo s ovog meča svakako dosta značiti.

Stanislav Lobotka je doneo prednost Slovacima već u osmom minutu, pre nego što je iskusni Juraj Kucka iz fantastičnog slobodnog udarca u 27. duplirao prednost. Strašna šutina Parminog veterana...

Ramil Šejdajev je smanjio rezultat i vratio nadu Azerima u 29. međutim ona je vrlo kratko trajala pošto je Marek Hamšik samo 60 sekundi kasnije doneo opet dva gola prednosti Slovacima. Isti fudbaler povećao je prednost u 57. minutu posle nove lepe akcije i pokazao da u Kini i pored umanjene minutaže nije zaboravio da igra fudbal, a tačku na sjajnu partiju i ubedljiv trijumf Slovaka stavio je Hančko u 85. minutu.

Ovom pobedom Slovaci su se izjednačili na vrhu tabele sa Mađarskom i Hrvatskom koje imaju po šest bodova, dok je posle jedne od najslabijih utakmica u poslednjih nekoliko godina Azerbejdžan nastavio sa reprezentativnim padom i problemima nakon odlaska Roberta Prosinečkog. Njegov zemljak Jurčevićdefinitivno nije kapcitet pa bi mogao uskoro da dobije i otkaz.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar