Погба: Откако сам муслиман, боља сам особа!

Фудбалер "црвених ђавола" Пол Погба отворено је говорио о вери и како му је помогла у животу.

Фудбал 11.06.2019 | 20:08
Погба: Откако сам муслиман, боља сам особа!
Ретко када фудбалери говоре о вери, али је Пол Погба направио изузетак.

Најскупљи фудбалер у историји Премијер лиге је у подкасту за "Тхе Тимес" открио да је муслиман, односно да сматра да је Ислам као религија негативно представљен у свету, док лично верује да је боља особа откако је прихватио као своју.

"Ислам није оно што сви видите и помислите - тероризам. То је нешто прелепо, а не само оно што чујете у медијима", казао је Пол Погба.

"Ова вера ме је променила, схватио сам неке ствари у животу. Верујем да сам због тога можда и мирнији изнутра. Била је то добра промена у животу пошто нисам од рођења муслиман, иако је била моја мајка".

Шампион света са Француском из 2018. године је открио да је прошлог месеца посетио Меку, а да је утицај околине свакако помогао томе да му приближи Ислам.

"Имам много пријатеља који су муслимани. Причамо стално о томе, преиспитивао сам и ја самог себе, истраживао... Када сам се молио с пријатељима осетио сам се много боље".

Казао је да га је тај догађај променио и да се од тада сваког дана моли пет пута, а сматра такође да му је та религија отворила нове видике. 

"Мислим да сам од тада и сам боља особа. ВИше размишљам и о животу после смрти, живот је сам тест...", навео је Пол Погба који је казао да је суштина Ислама у поштовању према људском роду, без обзира на религију, боју коже...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар