Pogba: Otkako sam musliman, bolja sam osoba!

Fudbaler "crvenih đavola" Pol Pogba otvoreno je govorio o veri i kako mu je pomogla u životu.

Fudbal 11.06.2019 | 20:08
Pogba: Otkako sam musliman, bolja sam osoba!
Retko kada fudbaleri govore o veri, ali je Pol Pogba napravio izuzetak.

Najskuplji fudbaler u istoriji Premijer lige je u podkastu za "The Times" otkrio da je musliman, odnosno da smatra da je Islam kao religija negativno predstavljen u svetu, dok lično veruje da je bolja osoba otkako je prihvatio kao svoju.

"Islam nije ono što svi vidite i pomislite - terorizam. To je nešto prelepo, a ne samo ono što čujete u medijima", kazao je Pol Pogba.

"Ova vera me je promenila, shvatio sam neke stvari u životu. Verujem da sam zbog toga možda i mirniji iznutra. Bila je to dobra promena u životu pošto nisam od rođenja musliman, iako je bila moja majka".

Šampion sveta sa Francuskom iz 2018. godine je otkrio da je prošlog meseca posetio Meku, a da je uticaj okoline svakako pomogao tome da mu približi Islam.

"Imam mnogo prijatelja koji su muslimani. Pričamo stalno o tome, preispitivao sam i ja samog sebe, istraživao... Kada sam se molio s prijateljima osetio sam se mnogo bolje".

Kazao je da ga je taj događaj promenio i da se od tada svakog dana moli pet puta, a smatra takođe da mu je ta religija otvorila nove vidike. 

"Mislim da sam od tada i sam bolja osoba. VIše razmišljam i o životu posle smrti, život je sam test...", naveo je Pol Pogba koji je kazao da je suština Islama u poštovanju prema ljudskom rodu, bez obzira na religiju, boju kože...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar