Званично: Месина три године у Милану!

Италијански тренер се враћа у домовину.  Не желе више да су "просек": Месина и званично! Четвороструки освајач Евролиге преузео је богати Армани који је упркос огромном буџету бележио (испод)просечне резултате у овом такмичењу у последњих неколико година.

Кошарка 11.06.2019 | 19:11
Званично: Месина три године у Милану!
Дуго се шушкало, говорило у пола гласа, без званичне потврде, али од данас је дефинитивно: Еторе Месина се вратио у домовину, вратио се у Евролигу. Цењени италијански тренер постао је „човек за све“ у Олимпији из Милана. Његова задужења у наредне три године, на колико је потписао уговор, биће и да тренира и води екипу, али и улога Председника кошаркашких операција.

Месина ће, дакле, бити задужен и за довођење играча, а не само за њихово тренирање. Та функција, која спаја више послова у један, до сада није била позната у евролигашким клубовима, већ је Олимпија увела по угледу на НБА лигаше.

Управо тамо „преко баре“ Месина је био у претходних пет година, у Сан Антонио Спарсима, где је имао улогу помоћника Грегу Поповичу.

Еторе Месина је претходно био селектор Италије, а тренирао је ЦСКА из Москве, Виртус из Болоње, Реал Мадрид и Бенетон.

Он ће на клупи Милана заменити Симонеа Пјаниђанија, који је споразумно раскинуо уговор с клубом након неуспеха у полуфиналу италијанског шампионата, када их је Динамо Сасари, с много мањим буџетом, добио у свега три утакмице.

Италијан се у Европу враћа након пет година проведених у НБА лиги где је био помоћник Грегу Поповићу у Сан Антонију.

Еторе Месина је тренерску каријеру почео у Виртусу из Болоње, са којим је освојио две титуле у Евролиги, 1998. и 2001. године. Још два пута је подизао тај трофеј, али предводећи ЦСКА Москву 2006. и 2008. године.

Месина је у каријери још тренирао и Бенетон и Реал Мадрид, у Лос Анђелес Лејкерсима је био консултант, а у два наврата био је и селектор Италије.

Видећемо да ли ће у наредном периоду, као човек који потпуно управља свим структурама у Милану, успети да овај клуб подигне изнад просечности који су презентовали на међународној сцени где су бележили неубедљиве резултате.

С обзиром на буџет којим располажу, Армани је у Евролиги играо испод сваког нивоа и у последње три сезоне заузимао је 12, 15. и 16. место у том такмичењу.

У Арманију играју и српски кошаркаши Владимир Мицов (34) и Немања Недовић (27).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар