Одлука о Мамићу у рукама Грубеше

Суд БиХ демантовао је вијест да је одбио изручење Здравка Мамића, бившег предсјендика загребачког Динама. Из ове правосудне институције појашњавају да ће коначну одлуку о изручењу донијети министар правде БиХ.

Босна и Херцеговина 11.06.2019 | 17:25
Одлука о Мамићу у рукама Грубеше
"Данас је у Суду одржано рочиште у екстрадиционом поступку на којем је тражено изјашњење потраживаног Мамића о томе да ли пристаје на поједностављено изручење или жели редовну процедуру, што је његово законско право и на шта је Суд обавезан питати сваког потраживаног. Потраживани Здравко Мамић се опредијелио за редовну процедуру", саопштено је из Суда БиХ.

Из ове правосудне институције истичу да је на данашњем рочишту такође разматрана оправданост одређивања мјере привременог притвора.

"Суд је нашао оправданим одредити адекватне мјере забране, о чему је донијето рјешење", наводи се у саопштењу, те појашњава:

"Истичемо да Суд није одлучивао о изручењу, нити Суд уопште одлучује о изручењу. Наглашавамо да је законска надлежност Суда да провјери испуњеност услова за изручење у сваком конкретном случају, о чему данас такође није одлучивано, те ће бити предметом одлуке Суда тек кад Суд добије екстрадициону документацију из Републике Хрватске. Коначну одлуку о изручењу ће донијети државни министар правде, на основу ЗМПП у кривичним стварима".



Министар правде БиХ је Јосип Грубеша из ХДЗ-а БиХ, а његов страначки шеф је Драган Човић који, како сазнајемо, осим што не гаји симпатије према Мамићу, не жели ни учествовати у исмијавању правосуђа Хрватске од стране одбјеглог шефа загребачког Динама. Обзиром на такав однос снага сасвим је извјесно да ће министар Грубеша потписати одлуку о изручењу Здравка Мамића Хрватској.

(Вијести)

Коментари / 0

Оставите коментар