Рукометни “змајеви”: Да прославимо одлазак на ЕП!

“Вјерујем да имамо играче који су спремни да изнесу терет важне утакмице и остваре историјски одлазак на Европско првенство”, истакао је селектор Шуман пред меч са Бјелорусијом.

Остали спортови 11.06.2019 | 17:55
Рукометни “змајеви”: Да прославимо одлазак на ЕП!
Селектор рукометне репрезентације БиХ Билал Шуман изјавио је, уочи сутрашње квалификационе утакмице с Бјелорусијом, да ће утакмица бити тешка, јер Бјелорусија долази у јачем саставу него што је била у Минску.

“Знамо шта нам побједа доноси. Мотивисани смо да, заједно с публиком, остваримо и овдје прославимо пласман на Европско првенство”, рекао је Шуман данас на конференцији за новинаре у Тузли.

Истакао је да у бх. репрезентацији влада сјајна атмосфера и да је оптимиста упркос снази бјелоруске селекције о којој је говорио у суперлативима.

“Ради се о физички веома јакој селекцији која игра веома брзо, имају добру транзицију и јако су неугодни. Немамо у саставу Врањеша, Вегара, Нуића и Тарабоцхиу, ускочили су Пуљизевић и Хаџиомеровић. Још нисам одредио састав, то ћемо урадити на техничком састанку, али вјерујем да имамо играче који су спремни да изнесу терет важне утакмице и остваре историјски одлазак на Европско првенство”, рекао је Шуман.

Капитен Мирсад Терзић сагласан је са селектором, додавши да је свима јасно колико је вежна утакмица с Бјелорусијом.

“Добро је што смо у Тузли, у недостатку неколико играча, седам дана провели заједно на припремама.  Бјелорусија је јача него што је била у ранијим утакмицама, што значи да и они имају амбиције као и ми. Као и прва утакмица, и сутрашња ће бити неизвјесна и треба до краја истрајати на ономе што желимо, а то је побједа”, рекао је Терзић.

“Репрезентације БиХ и Бјелорусије су по много чему сличне, тако да ће детаљи одлучивати о побједнику”, сматра рукометни ветеран Никола Прце.

“Бјелоруси су квалитетна селекција и могу добити било кога и на страни и када играју код куће. Мислим да је све у нашим рукама и уз подршку пуне дворане имамо прилику и мислим да је нећемо прокоцкати. Надам се да ћемо заједно прославити пласман на Европско првенство”,  закључио је Прце.

Иако је најављено да ће конференцији за новинаре присуствовати и селектор Бјелорусије, Јури Шевцов, он се данас није појавио, јер је његова репрезентација у исто вријеме имала први тренинг у Тузли.

Утакмица 5. кола квалификација за Европско првенство 2020. године, у групи 5, Босна и Херцеговина – Бјелорусија игра се у великој дворани Мејдана, с почетком у 20 часова.

У другом сусрету наше групе у граду Ванта играју Финска – Чешка (18.00).

На табели групе 5 воде БиХ и Чешка са по 6 бодова, Бјелорусија има 4, док је Финска без бодова.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар