Затражена хитна сједница ПС БиХ

Хитну сједницу затражили су Саша Магазиновић (СДПБиХ), Нермин Никшић (СДПБиХ), Бранислав Бореновић (ПДП), Драган Мектић (СДС), Јасмин Емрић (А СДА), Нада Младина (СДПБиХ), Дамир Арнаут (СББ), Предраг Којовић (НС), Едита Ђапо (СББ), Енвер Биједић (СДПБиХ), Мира Пекић (ПДП), Мирсад Кукић (ПДА), Аида Баручија (НБ) и Мирјана Маринковић-Лепић (НС)

Босна и Херцеговина 11.06.2019 | 13:56
Затражена хитна сједница ПС БиХ
Посланици осам странака у Представничком дому ПСБиХ упутили су захтјев предсједавајућој овог дома Борјани Кришто од које траже да сазове хитну сједницу Представничког дома на којој би се разматрале двије тачке дневног реда: актуелна ситуација у правосудним институцијама БиХ са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије и Информација Вијећа министара БиХ о контроли и управљању приливом масовног броја миграната и избјеглица у БиХ са освртом на актуелну сигурносну и хуманитарну ситуацију на подручју УСК-а.

- Никаква блокада рада Парламентарне скупштине БиХ, без обзира на разлог, не смије бити препрека да се у овом тренутку сазове хитна сједница на којој ће бити јасно да ни међу политичарима, једнако као ни међу носиоцима правосудних функција, нису сви исти. Највише законодавно тијело има право, али и обавезу да расправља о овом, за друштво у цјелини, веома важном питању те донесе одговарајуће закључке, пише у захтјеву.

Хитну сједницу затражили су Саша Магазиновић (СДПБиХ), Нермин Никшић (СДПБиХ), Бранислав Бореновић (ПДП), Драган Мектић (СДС), Јасмин Емрић (А СДА), Нада Младина (СДПБиХ), Дамир Арнаут (СББ), Предраг Којовић (НС), Едита Ђапо (СББ), Енвер Биједић (СДПБиХ), Мира Пекић (ПДП), Мирсад Кукић (ПДА), Аида Баручија (НБ) и Мирјана Маринковић-Лепић (НС).

- Сматрамо да се хитно треба обавити расправа на тему актуелне ситуације у правосудним институцијама и мигрантске кризе. Сједница треба бити заказана у року од три дана, написао је Магазиновић на Фацебоок профилу.

Када је у питању мигрантска криза, посланици су навели да се наша земља и даље суочава с трендом повећаног прилива миграната, а што је посебно видљиво у првим мјесецима ове године, са тенденцијом изразитог повећања у наредном периоду.

- Све чешћи обрачуни миграната и други обилици нарушавања сигурносне ситуације траже хитну реакцију институција, а Парламентарна скупштина БиХ има обавезу да у складу са својим овластима расправља о овом питању и да свој допринос конкретном дјеловању државних институција, наведено је, између осталог, у захтјеву.

(Ослобођење)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кинг

11.06.2019 12:00

Нема ниста хитно... Доде се пита све! Бих је за кратко време под контролом Доде и Руса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2019 12:32

Ма да хоце једном и да закуха,рудоња се висе немозе трпити па ком опанци ком обојци.

Name

Сале

11.06.2019 13:25

Не да нема хитно, него нема ништа од ове мале скупине шаке јада.

Name

Ре

11.06.2019 14:35

Полако полако Додао није овлада ни собом а камоли државом а Руси јесу овладали Додам. Е сада има ту несто о чему ви нагадјате а није у суштини ни слично. Кршење уставних процедура не долази на ред истог момента то се итекако одрази у будућности по оног ко врши такву радњу. Када нам стигну посљедице биће кукњаве о угрожености Срба. И на Косову смо мислили сто висе бучни то је наше е сада остало само бука.

Name

Милан Гојковић

11.06.2019 12:48

Парламентарна скупштина = Парламентарни парламент = Скупштинска скупштина =Скупштински парламент. И ово довољно говори о бих, зар не ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.06.2019 12:58

А гдје је Саровиц!?!? Изгледа да иду даље подјеле у опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

11.06.2019 13:06

Трла баба лан.

ОДГОВОРИТЕ