По Зизуовој команди: Реал кренуо по Погбу!

Не одговарају ни Ериксен, ни Ван де Бек! Француз је спреман да снизи плату, а Краљевски клуб ће му узвратити шестогодишњим уговором.

Фудбал 11.06.2019 | 16:58
По Зизуовој команди: Реал кренуо по Погбу!
Едер Милитао је ту још од пролећа, Еден Азар и Лука Јовић су озваничени прошле седмице, питање је дана кад ће се и Ферлан Менди задужити белу опрему Краљевског клуба, али ту није крај, јер Реал је управо кренуо у највећи изазов овог лета. Кренуо  је по – Пола Погбу.

Команду је издао Зинедин Зидан лично, иако је Флорентино Перез – и генерално управа Реала – био изричито против. Није баш да је одушевио на Олд Трафорду, а и Манчестер јунајтед пушта сигнале да га неће пустити испод 150.000.000 евра. Таман и нек цена падне на 120.000.000 опет је превише. Али са Јунајтедом не можеш да се играш. Добро то знају у Мадриду, још памте како их је Јунајтед “израдио” за Давида Де Хеу.

Међутим, Зидан инсистира на земљаку. Одбио је и предлоге да се Реал проба са Тотенхемовим Кристијаном Ериксеном и Ајаксовим Донијем ван де Беком, а како му је Краљевски клуб – кад га је враћао после фијаска са Ђуленом Лопетегијем и Сантјагом Соларијем – обећао да ће имати последњу реч и трансферима нису имали много избора на стадиону “Сантјаго Бернабеу”.

Пословично добро обавештена Марка пише да Реал креће у акцију. Први је циљ убедити колеге из Манчестера да бар мало олабаве са ценом. Погбу је Зидан већ шармирао, па је 26-годишњи везиста спреман и на смањење плате. Реал ће му наравно узвратити на том гесту тако што ће му понудити дугорочан уговор, можда чак и на шест сезона што се иначе ради само са младим играчима.

Погба је задовољан. Наводно је већ рекао људима у Мадриду да је спреман и да изврши притисак на Јунајтед. Чак и послодавцима у Манчестеру рекао да жели да иде. А како није баш импресионирао тамо и они су спремни за растанак, али само ако се изведе брзо како би имали времена да пронађу замену. И наравно ако се масно наплате. Јасно је и Погби да у Манчестеру нема подршку какву би имао код Зидана, који жели да око њега и Едена Азара гради неки нови Реал.

Погба течно говори шпански језик, пошто му је супруга пореклом из Боливије па адаптација не би била проблем. Фудбалски, Зидан је у све мањој групи тренера који Погбу сврставају у сам крем светских асова. Уверен је да му баш такав профил недостаје што ће рећи да би Лука Модрић или Тони Крос – Каземиро је ипак много дефанзивнији тип играча – могли да изгубе минуте.

Проблем је донекле менаџер Мино Рајола, у Реалу баш нису одушевљени његовим ексцентричним јавним наступима, али кад је бизнис у питању сви ће се лако усагласити.

Посебно зато што Зидан хоће само Пола Погбу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар