Po Zizuovoj komandi: Real krenuo po Pogbu!

Ne odgovaraju ni Eriksen, ni Van de Bek! Francuz je spreman da snizi platu, a Kraljevski klub će mu uzvratiti šestogodišnjim ugovorom.

Fudbal 11.06.2019 | 16:58
Po Zizuovoj komandi: Real krenuo po Pogbu!
Eder Militao je tu još od proleća, Eden Azar i Luka Jović su ozvaničeni prošle sedmice, pitanje je dana kad će se i Ferlan Mendi zadužiti belu opremu Kraljevskog kluba, ali tu nije kraj, jer Real je upravo krenuo u najveći izazov ovog leta. Krenuo  je po – Pola Pogbu.

Komandu je izdao Zinedin Zidan lično, iako je Florentino Perez – i generalno uprava Reala – bio izričito protiv. Nije baš da je oduševio na Old Trafordu, a i Mančester junajted pušta signale da ga neće pustiti ispod 150.000.000 evra. Taman i nek cena padne na 120.000.000 opet je previše. Ali sa Junajtedom ne možeš da se igraš. Dobro to znaju u Madridu, još pamte kako ih je Junajted “izradio” za Davida De Heu.

Međutim, Zidan insistira na zemljaku. Odbio je i predloge da se Real proba sa Totenhemovim Kristijanom Eriksenom i Ajaksovim Donijem van de Bekom, a kako mu je Kraljevski klub – kad ga je vraćao posle fijaska sa Đulenom Lopetegijem i Santjagom Solarijem – obećao da će imati poslednju reč i transferima nisu imali mnogo izbora na stadionu “Santjago Bernabeu”.

Poslovično dobro obaveštena Marka piše da Real kreće u akciju. Prvi je cilj ubediti kolege iz Mančestera da bar malo olabave sa cenom. Pogbu je Zidan već šarmirao, pa je 26-godišnji vezista spreman i na smanjenje plate. Real će mu naravno uzvratiti na tom gestu tako što će mu ponuditi dugoročan ugovor, možda čak i na šest sezona što se inače radi samo sa mladim igračima.

Pogba je zadovoljan. Navodno je već rekao ljudima u Madridu da je spreman i da izvrši pritisak na Junajted. Čak i poslodavcima u Mančesteru rekao da želi da ide. A kako nije baš impresionirao tamo i oni su spremni za rastanak, ali samo ako se izvede brzo kako bi imali vremena da pronađu zamenu. I naravno ako se masno naplate. Jasno je i Pogbi da u Mančesteru nema podršku kakvu bi imao kod Zidana, koji želi da oko njega i Edena Azara gradi neki novi Real.

Pogba tečno govori španski jezik, pošto mu je supruga poreklom iz Bolivije pa adaptacija ne bi bila problem. Fudbalski, Zidan je u sve manjoj grupi trenera koji Pogbu svrstavaju u sam krem svetskih asova. Uveren je da mu baš takav profil nedostaje što će reći da bi Luka Modrić ili Toni Kros – Kazemiro je ipak mnogo defanzivniji tip igrača – mogli da izgube minute.

Problem je donekle menadžer Mino Rajola, u Realu baš nisu oduševljeni njegovim ekscentričnim javnim nastupima, ali kad je biznis u pitanju svi će se lako usaglasiti.

Posebno zato što Zidan hoće samo Pola Pogbu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar