ЕП: Азури гасе ватру Робијевих Змајева!

Пре почетка квалификација за ЕП Италија и БиХ су били фаворити за освајање прва два места, али после три одиграна кола је ту улогу оправдала само селекција са Чизме.

Фудбал 11.06.2019 | 16:20
ЕП: Азури гасе ватру Робијевих Змајева!
Италијани су без већих проблема одрадили посао у претходном колу, савладавши Грке у Атини (3:0), док су њихови ривали разочарали у Финској. После суботњег пораза (2:0) селектор Босне и Херцеговине Роберт Просинечки изјавио је да је то било једно од најлошијих издања његових изабраника откако је он на клупи, признавши да су их Финци надмашили у свим аспектима игре, али да не смеју да драме, него да морају да се посвете наредном противнику.

Но, тај „наредни противник” знатно је квалитетнији и амбициознији од Финаца, а да ситуација по Змајеве буде још неповољнија, ушао је у сјајну серију резултата који су му подигли самопоуздање. Оно што је био њихов главни аргумент против Финске индивидуални квалитет – овде не важи. Азури су подмлађени на неким позицијама, али им је одбрана и даље изузетно искусна и уиграна. Уосталом, од прошлог октобра када су одиграли 1:1 са Украјином у пријатељском мечу момци Роберта Манћинија нису примили ни гол (пет победа и 0:0 са Португалијом).

Чињеница је да је Босна и Херцеговина у Тампереу била ослабљена неиграњем Миралема Пјанића који је у ремију са Грчком добио црвени картон, али тешко да ће и са везистом Јувентуса гости моћи да се надају повољном исходу, без обзира на то што он одлично познаје врлине и мане противничких дефанзиваца.

Да резимирамо, Италијани корачају према пласману на ЕУРО, и то врло убедљивим корацима. У три утакмице, скупили су три победе и то без примљеног поготка, с гол разликом 11:0. Босна и Херцеговина се изразито мучи и неће јој бити лако да се домогне континенталне смотре најбољих. Биће Просинечком и Змајевима тешко да се ваде у Торину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар