EP: Azuri gase vatru Robijevih Zmajeva!

Pre početka kvalifikacija za EP Italija i BiH su bili favoriti za osvajanje prva dva mesta, ali posle tri odigrana kola je tu ulogu opravdala samo selekcija sa Čizme.

Fudbal 11.06.2019 | 16:20
EP: Azuri gase vatru Robijevih Zmajeva!
Italijani su bez većih problema odradili posao u prethodnom kolu, savladavši Grke u Atini (3:0), dok su njihovi rivali razočarali u Finskoj. Posle subotnjeg poraza (2:0) selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izjavio je da je to bilo jedno od najlošijih izdanja njegovih izabranika otkako je on na klupi, priznavši da su ih Finci nadmašili u svim aspektima igre, ali da ne smeju da drame, nego da moraju da se posvete narednom protivniku.

No, taj „naredni protivnik” znatno je kvalitetniji i ambiciozniji od Finaca, a da situacija po Zmajeve bude još nepovoljnija, ušao je u sjajnu seriju rezultata koji su mu podigli samopouzdanje. Ono što je bio njihov glavni argument protiv Finske individualni kvalitet – ovde ne važi. Azuri su podmlađeni na nekim pozicijama, ali im je odbrana i dalje izuzetno iskusna i uigrana. Uostalom, od prošlog oktobra kada su odigrali 1:1 sa Ukrajinom u prijateljskom meču momci Roberta Manćinija nisu primili ni gol (pet pobeda i 0:0 sa Portugalijom).

Činjenica je da je Bosna i Hercegovina u Tampereu bila oslabljena neigranjem Miralema Pjanića koji je u remiju sa Grčkom dobio crveni karton, ali teško da će i sa vezistom Juventusa gosti moći da se nadaju povoljnom ishodu, bez obzira na to što on odlično poznaje vrline i mane protivničkih defanzivaca.

Da rezimiramo, Italijani koračaju prema plasmanu na EURO, i to vrlo ubedljivim koracima. U tri utakmice, skupili su tri pobede i to bez primljenog pogotka, s gol razlikom 11:0. Bosna i Hercegovina se izrazito muči i neće joj biti lako da se domogne kontinentalne smotre najboljih. Biće Prosinečkom i Zmajevima teško da se vade u Torinu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar