Шта је најбоље за ову репрезентацију Србије?

Србија и даље без препознатљивог стила, а вријеме пролази. . . Да ли је прво полувријеме дуела са Литванијом прави рецепт?

Фудбал 11.06.2019 | 23:06
Шта је најбоље за ову репрезентацију Србије?
Са једним или двојицом нападача? Са једним или двојицом задњих везних? Са тројицом или четворицом у задњој линији? Да ли ромб или линија у вези?

Много тога испробао је Младен Крстајић од преузимања мјеста селектора, али и послије Свјетског првенства, Лиге нација и три утакмице текућих квалификација за Европско првенство, репрезентација Србије нема препознатљив стил игре, стандардну формацију, нити јасну прву поставу.

И поред многих "тумбања" у замислима селектора испуњен је циљ у Лиги нација и освојено прво мјесто у групи које гарантује бараж у борби за пласман на ЕУРО, али четири бода из три утакмице квалификација не уливају превелик оптимизам у освајање једног од прва два мјеста како би се избјегао поменути бараж. Још мање лутање у игри нашег тима.

Бод у Португалу (1:1) јесте за похвалу, међутим, дебакл у Украјини (0:5) бацио је огромну сумњу у коначан пласман "орлова".

Слика је донекле поправљена побједом над Литванијом у Београду (4:1), али само захваљујући игри у првом делу, када је било 3:0.

Да ли је ово довољно? Србија - Литванија 4:1!

Управо је то констатовао Душан Тадић после утакмице пред празним трибинама стадиона "Рајко Митић", које је УЕФА наредила због увредљивог скандирања против Црне Горе.

Септембар вјероватно пресудан!

Септембарске утакмице могле би да буду кључне за "орлове" у намјери да се домогну једног од прва два мјеста у групи. Прво у Београд долази Португал (7.9), а потом је гостовање у Луксембургу (10.9).

"У првом полувремену смо пружили добру партију, лопта је брзо ишла, мислим да је то модел како би требало да играмо. Знали смо да морамо да се напнемо и добијемо ову утакмицу", изјавио је Тадић и додао:

"Сви су преморени, ово је термин послије напорних сезона, а уз то је и тешко играти у атмосфери пред празним трибинама. Треба свакако да анализирамо обје утакмице и извучемо поуке, да видимо шта је најбоље за ову репрезентацију".

Ту долазимо до суштине.

Најбољи играч и даље не зна који је најбољи систем за овај тим.

У једној од најважнијих утакмица ових квалификација - против Украјине у гостима, селектор је потпуно промијенио тактику и заиграо у формацији коју је од првог до посљедњег дана практиковао његов претходник Славољуб Муслин.

Под командом искусног тренера, "орлови" су играли у формацији 3-5-2 и пласирали се на Мундијал у Русији, али онда је дошло до промјене на клупи, па и на терену.

Дебитант у тренерском послу, Младен Крстајић, и даље није изабрао један систем, па смо само три дана послије "петарде" у Лавову поново заиграли са четворицом позади, али су задржана двојица у шпицу, што раније није било тако често, а можда би требало да постане.

Главно питање сада је: Има ли довољно времена?

Украјина је, додуше уз меч више, побјегла на шест бодова разлике, Португал уз утакмицу мање има два бода мање, док су Луксембург (четири бода из четири такмице) и Литванија (један бод из три утакмице) практично већ отписани.

"Видјећемо за даље, идемо меч по меч. Три екипе се боре", не жели Тадић да се бави прогнозама.

"У петак је био јако ружан осјећај за све нас, али успјели смо да поправимо утисак. Иако је био слабији противник, видјела се идеја у игри", додао је.

За крај разговора са новинарима, сјајни везиста Ајакса је потврдио да је екипи пријала промјена формације у односу на 3-5-2 из Украјине.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србија

11.06.2019 21:16

Да погледају како је БиХ вечерас играла против Италије и тако играју!

ОДГОВОРИТЕ