Šta je najbolje za ovu reprezentaciju Srbije?

Srbija i dalje bez prepoznatljivog stila, a vrijeme prolazi. . . Da li je prvo poluvrijeme duela sa Litvanijom pravi recept?

Fudbal 11.06.2019 | 23:06
Šta je najbolje za ovu reprezentaciju Srbije?
Sa jednim ili dvojicom napadača? Sa jednim ili dvojicom zadnjih veznih? Sa trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji? Da li romb ili linija u vezi?

Mnogo toga isprobao je Mladen Krstajić od preuzimanja mjesta selektora, ali i poslije Svjetskog prvenstva, Lige nacija i tri utakmice tekućih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, reprezentacija Srbije nema prepoznatljiv stil igre, standardnu formaciju, niti jasnu prvu postavu.

I pored mnogih "tumbanja" u zamislima selektora ispunjen je cilj u Ligi nacija i osvojeno prvo mjesto u grupi koje garantuje baraž u borbi za plasman na EURO, ali četiri boda iz tri utakmice kvalifikacija ne ulivaju prevelik optimizam u osvajanje jednog od prva dva mjesta kako bi se izbjegao pomenuti baraž. Još manje lutanje u igri našeg tima.

Bod u Portugalu (1:1) jeste za pohvalu, međutim, debakl u Ukrajini (0:5) bacio je ogromnu sumnju u konačan plasman "orlova".

Slika je donekle popravljena pobjedom nad Litvanijom u Beogradu (4:1), ali samo zahvaljujući igri u prvom delu, kada je bilo 3:0.

Da li je ovo dovoljno? Srbija - Litvanija 4:1!

Upravo je to konstatovao Dušan Tadić posle utakmice pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić", koje je UEFA naredila zbog uvredljivog skandiranja protiv Crne Gore.

Septembar vjerovatno presudan!

Septembarske utakmice mogle bi da budu ključne za "orlove" u namjeri da se domognu jednog od prva dva mjesta u grupi. Prvo u Beograd dolazi Portugal (7.9), a potom je gostovanje u Luksemburgu (10.9).

"U prvom poluvremenu smo pružili dobru partiju, lopta je brzo išla, mislim da je to model kako bi trebalo da igramo. Znali smo da moramo da se napnemo i dobijemo ovu utakmicu", izjavio je Tadić i dodao:

"Svi su premoreni, ovo je termin poslije napornih sezona, a uz to je i teško igrati u atmosferi pred praznim tribinama. Treba svakako da analiziramo obje utakmice i izvučemo pouke, da vidimo šta je najbolje za ovu reprezentaciju".

Tu dolazimo do suštine.

Najbolji igrač i dalje ne zna koji je najbolji sistem za ovaj tim.

U jednoj od najvažnijih utakmica ovih kvalifikacija - protiv Ukrajine u gostima, selektor je potpuno promijenio taktiku i zaigrao u formaciji koju je od prvog do posljednjeg dana praktikovao njegov prethodnik Slavoljub Muslin.

Pod komandom iskusnog trenera, "orlovi" su igrali u formaciji 3-5-2 i plasirali se na Mundijal u Rusiji, ali onda je došlo do promjene na klupi, pa i na terenu.

Debitant u trenerskom poslu, Mladen Krstajić, i dalje nije izabrao jedan sistem, pa smo samo tri dana poslije "petarde" u Lavovu ponovo zaigrali sa četvoricom pozadi, ali su zadržana dvojica u špicu, što ranije nije bilo tako često, a možda bi trebalo da postane.

Glavno pitanje sada je: Ima li dovoljno vremena?

Ukrajina je, doduše uz meč više, pobjegla na šest bodova razlike, Portugal uz utakmicu manje ima dva boda manje, dok su Luksemburg (četiri boda iz četiri takmice) i Litvanija (jedan bod iz tri utakmice) praktično već otpisani.

"Vidjećemo za dalje, idemo meč po meč. Tri ekipe se bore", ne želi Tadić da se bavi prognozama.

"U petak je bio jako ružan osjećaj za sve nas, ali uspjeli smo da popravimo utisak. Iako je bio slabiji protivnik, vidjela se ideja u igri", dodao je.

Za kraj razgovora sa novinarima, sjajni vezista Ajaksa je potvrdio da je ekipi prijala promjena formacije u odnosu na 3-5-2 iz Ukrajine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbija

11.06.2019 21:16

Da pogledaju kako je BiH večeras igrala protiv Italije i tako igraju!

ODGOVORITE