Берон: Тек ћемо видјети за нови уговор...

Американац задовољан победом. . .

Кошарка 11.06.2019 | 12:51
Берон: Тек ћемо видјети за нови уговор...
Црвена звезда је уз доста муке успела да сломи Партизан у првом мечу финалне серије Кошаркашке Суперлиге. Црвено-бели су славили с резултатом 98:94, а као један од кључних актера утакмице поново се истакао Били Берон, који је тројкама и сјајним потезима повукао тим са Малог Калемегдана до победе.

Берон истиче да и поред свега није било тешко прилагодити се утакмици са доста успона и падова, те да му је драго што је један такав сусрет и одигран.

„Прижељкивали смо овакву утакмицу, одавно нисмо имали таквог противника, тако да ће нам добро доћи за наставак серије. Имали смо доста чврстих дуела, али је све то део игре и драго ми је да смо на крају изашли као победници“, додао је амерички кошаркаш.

Након релативно лаганих противника у лигашком делу Суперлиге, Берон каже да није било тешко темпирати форму и спремити се за одлучујуће дуеле. Истиче да су играчи максимално тренирали током читавог тог процеса.

„Неопходно је одржавати форму на правом нивоу, имали смо доста јаких тренинга пет на пет у паузи. Морамо истовремено доста да обратимо пажњу и на менталитет и да се психички добро припремимо за меч. Навијачи су увек ту иза нас, тако да то доста помаже у читавој причи“, подвукао је Били Берон.

Наредна утакмица је иза угла, па нема много времена за припрему. Амерички кошаркаш истиче да ће одбрана морати да одради свој део посла у среду.

„Морамо много боље да приступимо у одбрани. Примили смо више од 90 поена, што је превише, морамо обратити пажњу на скок и на одбрану“.

За крај, упитан да прокоментарише продужетак уговора, Берон је остао тајанствен и није хтео ништа да одаје.

„Ништа није званично. Све што могу да кажем је да ћемо тек видети“, закључио је Американац.

Кратко виђење меча дао је и Бориша Симанић који сматра да су Црвена звезда и Партизан публици приказали сјајну игру у првом сусрету финалне серије. Као и Берон, српски кошаркаш мисли да ће много тога морати да се ради на одбрани.

„Одлична утакмица на велики број поена. Нисмо смели да дозволимо да примимо 94 поена на домаћем терену, али ето успели само да дамо више. Повели смо са 1:0 у серији и то је најважније“.

Он додаје да тиму много више одговара када се игра на „кош мање“.

„Боље је када идемо на мањи број поена, мислим да на домаћем терену увек лакше ломимо противника одбраном. То вечерас није било на неком нивоу, али трудићемо се да следећу утакмицу то побољшамо. Мислим да ће управо одбрана бити кључ победе у наредном сусрету“.

Кратко се осврнуо и на бројне дуеле са Новицом Величковићем. Каже да ту нема превеликих тајни.

„Он је искусан играч, игра на лоу посту. Успео је да да неке тешке поене, ја сам такође погодио из неких тешких позиција, тако да ту нема шта да се дода“, рекао је Звездин кошаркаш.

Утакмица је трајала више од два и по сата, међутим Симанић сматра да то није доста утицало на игру црвено-белих.

„Може то да поремети екипу, али мислим да је доста више њих пореметила него нас. Ми смо иза себе имали домаћу публику, тако да на нас то није много утицало“, закључио је Бориша Симанић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар