Beron: Tek ćemo vidjeti za novi ugovor...

Amerikanac zadovoljan pobedom. . .

Košarka 11.06.2019 | 12:51
Beron: Tek ćemo vidjeti za novi ugovor...
Crvena zvezda je uz dosta muke uspela da slomi Partizan u prvom meču finalne serije Košarkaške Superlige. Crveno-beli su slavili s rezultatom 98:94, a kao jedan od ključnih aktera utakmice ponovo se istakao Bili Beron, koji je trojkama i sjajnim potezima povukao tim sa Malog Kalemegdana do pobede.

Beron ističe da i pored svega nije bilo teško prilagoditi se utakmici sa dosta uspona i padova, te da mu je drago što je jedan takav susret i odigran.

„Priželjkivali smo ovakvu utakmicu, odavno nismo imali takvog protivnika, tako da će nam dobro doći za nastavak serije. Imali smo dosta čvrstih duela, ali je sve to deo igre i drago mi je da smo na kraju izašli kao pobednici“, dodao je američki košarkaš.

Nakon relativno laganih protivnika u ligaškom delu Superlige, Beron kaže da nije bilo teško tempirati formu i spremiti se za odlučujuće duele. Ističe da su igrači maksimalno trenirali tokom čitavog tog procesa.

„Neophodno je održavati formu na pravom nivou, imali smo dosta jakih treninga pet na pet u pauzi. Moramo istovremeno dosta da obratimo pažnju i na mentalitet i da se psihički dobro pripremimo za meč. Navijači su uvek tu iza nas, tako da to dosta pomaže u čitavoj priči“, podvukao je Bili Beron.

Naredna utakmica je iza ugla, pa nema mnogo vremena za pripremu. Američki košarkaš ističe da će odbrana morati da odradi svoj deo posla u sredu.

„Moramo mnogo bolje da pristupimo u odbrani. Primili smo više od 90 poena, što je previše, moramo obratiti pažnju na skok i na odbranu“.

Za kraj, upitan da prokomentariše produžetak ugovora, Beron je ostao tajanstven i nije hteo ništa da odaje.

„Ništa nije zvanično. Sve što mogu da kažem je da ćemo tek videti“, zaključio je Amerikanac.

Kratko viđenje meča dao je i Boriša Simanić koji smatra da su Crvena zvezda i Partizan publici prikazali sjajnu igru u prvom susretu finalne serije. Kao i Beron, srpski košarkaš misli da će mnogo toga morati da se radi na odbrani.

„Odlična utakmica na veliki broj poena. Nismo smeli da dozvolimo da primimo 94 poena na domaćem terenu, ali eto uspeli samo da damo više. Poveli smo sa 1:0 u seriji i to je najvažnije“.

On dodaje da timu mnogo više odgovara kada se igra na „koš manje“.

„Bolje je kada idemo na manji broj poena, mislim da na domaćem terenu uvek lakše lomimo protivnika odbranom. To večeras nije bilo na nekom nivou, ali trudićemo se da sledeću utakmicu to poboljšamo. Mislim da će upravo odbrana biti ključ pobede u narednom susretu“.

Kratko se osvrnuo i na brojne duele sa Novicom Veličkovićem. Kaže da tu nema prevelikih tajni.

„On je iskusan igrač, igra na lou postu. Uspeo je da da neke teške poene, ja sam takođe pogodio iz nekih teških pozicija, tako da tu nema šta da se doda“, rekao je Zvezdin košarkaš.

Utakmica je trajala više od dva i po sata, međutim Simanić smatra da to nije dosta uticalo na igru crveno-belih.

„Može to da poremeti ekipu, ali mislim da je dosta više njih poremetila nego nas. Mi smo iza sebe imali domaću publiku, tako da na nas to nije mnogo uticalo“, zaključio je Boriša Simanić.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar