Ово је најстреснији град

Многи би помислили да је, познат по цичим зимама и језивим гузвама услед пренасељености, Њујорк најстреснији град у Сједињеним државама, али резултати најновије анкете показују да постоји место у којем је још "напорније" живети.

Путовања 11.06.2019 | 10:56
Ово је најстреснији град
Наиме, како пише Индепендент, ако је веровати исказима више од 3.000 становника Лос Анђелеса, Њујорка, Даласа, Чикага и Мајамија, који откривају да чак 76 одсто њих у "Граду анђела" осећа појачан стрес свакодневно, "победничку позицију" заузео је Лос Анђелес.
 
Становници Њујорка, ипак, не заостају много, па је њих 72 одсто пријавило свакодневни стрес, док исто тврди за живот у Чикагу 65 одсто становника. Следи, затим, Мајами (64 одсто), Далас (48 одсто), па Сан Франциско (44 одсто), што сугерише да северњаци живе мирније од својих јужњачкох "колега".

Такође, анкета је испитала колико становници појединих градова могу да издрже без одмора од посла, и резултат је показао да резидентии Лос Анђелеса без паузе могу чак 10 и по дана, док су становници Њујорка спремни да издрже чак седам дана дуже.

Испитаници су замољени и да одговоре које конкретно место у појединачним градовима чини да се осећају најнапетије, па су се на првом и другом месту у Лос Анђелесу, судећи по одговорима, нашли Холивуд и Хајленд центар, док је у Њујорку Тајмс сквер проглашен за најстреснији део.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре.

11.06.2019 10:32

То ти је тај капитализам за цовјека

ОДГОВОРИТЕ