Максимовић: Имамо карактер, можемо на ЕП!

Блеки: Млада репрезенатција много јака! У табору Орлова добро расположење после тријумфа над Литванијом.

Фудбал 11.06.2019 | 12:32
Максимовић: Имамо карактер, можемо на ЕП!
Ране су делимично залечене. Нису зарасле, али није ни ожиљак више исти као пре три дана. Победом над Литванијом наша репрезентација се, макар донкле, искупила у навијачим очима за бродом у Лавову, па у мирнијем расположењу одлази на паузу.

На стадиону „Рајко Митић“ није било неизвености, три комада спаковали смо у мрежу гостију са Балтика већ у првом делу, па је други могао да се одигра пешке.

„Најбитније је да смо после дебакла показали карактер. Имамо и даље шансу. Украјина је била само једна утакмица, само један лош дан, показали смо да поседујемо карактер и да можемо да се боримо за пласман на Европско првенство“, сматра Немања Максмовић.

Везиста Орлова уверен је да шансе за пласман на ЕП и даље постоје, уркос мање броју бодова из јунског циклуса од очекиваног.

„Идемо од утакмице до утакмице. Циљ је да побеђујемо и надам се да ћемо успети да се пласирамо на Европско првенство“.

Све би било лакше да се некако одолело Украјинцима у Лавову...

„Имали смо 20 минута контролу игре, међутим, после примљеног гола смо изгубили веру у систем. Нисмо веровали да можемо да се вратино и то не сме више да нам се деси. Као да смо играли против Барселоне, далеко смо стајали од противника и дозволили му да напада“, додао је Максимовић.

И штопер Никола Миленковић сматра да је државни тим показао психолошку стабилност, јер није потонуо после краха пре три дана.

„Одиграли смо одличан меч, контролисали игру, била нам је потребна оваква победа. Нисмо пали без обзира на болан пораз од Украјине“, истиче првотимац Фјорентине.

А шта се десило у Лавову тешко је објаснити...

„Селектор је променио формацију. Определи смо се за игру да будемо агресивни у ситуацијама један на један. Свакоме понаособ је било тешко, али на прошлост не моше да се утиче. Резултат је можда био превише убедљив, али шта се ради. Још има да се игра, рано је прогнозирати. Свако ко је дошао да игра био је максимално концетрисан и мотивисан за мечеве, умор не сме да буде алиби“.

За већину играча сезона је управо вечерашњом утакицом завршена. За Миленковића није. Престоји му шалтање у младу селекцију и покушај да се са њом попне на кров Европе.

„Путујемо у уторак за Словенију. Имамо много јаку репрезентацију, не бих ништа обећавао, требало би да одемо скромно и напредујемо од утакмице до утакмице“, додао је Блеки Миленковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар