Maksimović: Imamo karakter, možemo na EP!

Bleki: Mlada reprezenatcija mnogo jaka! U taboru Orlova dobro raspoloženje posle trijumfa nad Litvanijom.

Fudbal 11.06.2019 | 12:32
Maksimović: Imamo karakter, možemo na EP!
Rane su delimično zalečene. Nisu zarasle, ali nije ni ožiljak više isti kao pre tri dana. Pobedom nad Litvanijom naša reprezentacija se, makar donkle, iskupila u navijačim očima za brodom u Lavovu, pa u mirnijem raspoloženju odlazi na pauzu.

Na stadionu „Rajko Mitić“ nije bilo neizvenosti, tri komada spakovali smo u mrežu gostiju sa Baltika već u prvom delu, pa je drugi mogao da se odigra peške.

„Najbitnije je da smo posle debakla pokazali karakter. Imamo i dalje šansu. Ukrajina je bila samo jedna utakmica, samo jedan loš dan, pokazali smo da posedujemo karakter i da možemo da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo“, smatra Nemanja Maksmović.

Vezista Orlova uveren je da šanse za plasman na EP i dalje postoje, urkos manje broju bodova iz junskog ciklusa od očekivanog.

„Idemo od utakmice do utakmice. Cilj je da pobeđujemo i nadam se da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo“.

Sve bi bilo lakše da se nekako odolelo Ukrajincima u Lavovu...

„Imali smo 20 minuta kontrolu igre, međutim, posle primljenog gola smo izgubili veru u sistem. Nismo verovali da možemo da se vratino i to ne sme više da nam se desi. Kao da smo igrali protiv Barselone, daleko smo stajali od protivnika i dozvolili mu da napada“, dodao je Maksimović.

I štoper Nikola Milenković smatra da je državni tim pokazao psihološku stabilnost, jer nije potonuo posle kraha pre tri dana.

„Odigrali smo odličan meč, kontrolisali igru, bila nam je potrebna ovakva pobeda. Nismo pali bez obzira na bolan poraz od Ukrajine“, ističe prvotimac Fjorentine.

A šta se desilo u Lavovu teško je objasniti...

„Selektor je promenio formaciju. Opredeli smo se za igru da budemo agresivni u situacijama jedan na jedan. Svakome ponaosob je bilo teško, ali na prošlost ne moše da se utiče. Rezultat je možda bio previše ubedljiv, ali šta se radi. Još ima da se igra, rano je prognozirati. Svako ko je došao da igra bio je maksimalno koncetrisan i motivisan za mečeve, umor ne sme da bude alibi“.

Za većinu igrača sezona je upravo večerašnjom utakicom završena. Za Milenkovića nije. Prestoji mu šaltanje u mladu selekciju i pokušaj da se sa njom popne na krov Evrope.

„Putujemo u utorak za Sloveniju. Imamo mnogo jaku reprezentaciju, ne bih ništa obećavao, trebalo bi da odemo skromno i napredujemo od utakmice do utakmice“, dodao je Bleki Milenković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar