Митровић у ТОП 10 голгетера које су Срби икад имали!

Престигао Драгана Џајића, поравнао се са Златком Вујовићем!

Фудбал 11.06.2019 | 10:38
Митровић у ТОП 10 голгетера које су Срби икад имали!
Од пре неколико дана Србија има шпица Реал Мадрида, а од понедељка вече има и новог фудбалера на листи десет најбољих голгетера државног тима, откако се „тера лопта“, без обзира које границе да су у питању. Пробио се Александар Митровић у одабрано друштво, у десет најефикаснијих стрелаца наше репрезентације свих времена.

Два гола у размаку од 14 минута дао је нападач Фулама на квалификационој утакмици са Литванијом. Најпре на пас Саше Лукића и смушене интервенције гостујуће одбране, потом на додавање ДушанаТадића. Укупно 25 погодака у дресу селекције Србије, чиме се „одлепио“ од Драгана Џајића и поравнао са Златком Вујовићем на десетом месту ранг листе фудбалера који су најчешће тресли мреже за нашу репрезенатцију.

Оно што је у целој причи похвално јесте да је до ТОП 10 Митар стигао за „само“ шест година стажа у репрезентацији. Од тих 25 прецизних хитаца чак 18 испалио је под селекторском палицом Младена Крстајића. А како тек у септембру пуни 25 година и реално су пред њим још бар четири циклуса (по два за Мундијал и ЕП), сасвим достижно делује да се на листи помери далеко напред. Ако овако настави да пуца, нема сумње да ће пре или касније остати најбољи стрелац у историји репрезенатције, оборити рекорд Стјепана Бобека, који је у периоду од 1948. до 1956. дао 38 голова за стару Југославију.

Између Бобека и Митровића налазе се: Милан Галић, Благоје Марјановић, Саво Милошевић (по 37), Рајко Митић(32), Душан Бајевић (29), Тодор Веселиновић (28), Боривоје Костић, Предраг Мијатовић (по 26) и поменути Златко Вујовић (25).

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар